Dhaulagiri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dhaulagiri
Elevasi 8.167 m (26.795 ft) 
Ranked 7th
Prominence 3.357 m (11.014 ft) [1]
Ranked 55th
Parent peak K2
Dhaptar Eight-thousander
Ultra
Location
Dhaulagiri is located in Nepal<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Operand ora ditemokaké kanggo *%; left: -836.8%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Dhaulagiri
Pagunungan Dhaulagiri Himal
Koordinat 28°41′54″N 83°29′15″E / 28.69833°N 83.4875°E / 28.69833; 83.4875Koordinat: 28°41′54″N 83°29′15″E / 28.69833°N 83.4875°E / 28.69833; 83.4875
Climbing
First ascent May 13, 1960 by a Swiss/Austrian/ Nepali team
Rute paling gampang Northeast ridge
Kaendahan GUnung Dhaulagiri
Dhaulagiri tanggal 1 oktober 2002

Dhaulagiri inggih menika gunung ingkang inggilipun urutan kaping pitu wonten ing donya. Gunung Dhaulagiri inggilipun 8167 mèter [2]Gunung menika papanipun manggèn wonten ing sisih kilènipun Pokhara, minangka kutha regional ingkang wigati dados pusat wisata. Dhaulagiri menika tegesipun "Gunung Putih".

Dhaulagiri menawi dipunpirsani saking Ghorepani

Sabibaripun panemuan wonten ing taun 1806 kaliyan donya ing sisih kilèn, Dhaulagiri menika dipunanggep gunung ingkang paling inggil wonten ing donya. Sisih kidul kaliyan kilènipun Dhaulagiri menika dados titik ingkang gadhah pemandangan ingkang éndah sanget. [3]. Gunung menika gadhah puncak ingkang cacahipun gangsal welas, ingkang sedaya puncak menika inggilipun 7000 meter. [3]

Aksès[sunting | sunting sumber]

Bandara ingkang paling cerak kaliyan Dhaulagiri inggih menika Kathmandu. Menawi badhé minggah dhateng puncak gunung menika dipunsaranaken nalika wulan April, Mèi, Sèptèmber kaliyan Oktober. [3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Greg Slayden. "Dhaulāgiri, Nepal". Peakbagger.com Peak Lists. http://www.peakbagger.com/peak.aspx?pid=10620.
  2. ^ (id)[1](dipunundhuh tanggal 21 Sèptèmber 2012)
  3. ^ a b c (id)[2](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhaulagiri&oldid=884366"