Dhaptar tandha kaurmatan ing Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ing ngisor iki dhaptar tandha kaurmatan sing diwetokaké déning pamaréntah Republik Indonesia. Jeneng-jeneng gelar utawa pakurmatan arupa medhali sarta piagam biasané nganggo basa Sangskreta, ananging naknané kurang luwih wis cetha. Dhaptar iki antara liya miturut Kamus Besar Bahasa Indonesia taun 1997 sing diurut miturut abjad.

Derajat tandha kaurmatan[sunting | sunting sumber]

Tandha kaurmatan Bintang luwih dhuwur derajaté tinimbang Satyalancana. Urutan kanthi nomer cilik iku luwih dhuwur saka nomor sing luwih gedhé.[1][2] Tandha kaurmatan iki dianugerahaké marang wong sauwong (perorangan).

Bintang[sunting | sunting sumber]

  1. Bintang Republik Indonesia Adipurna
  2. Bintang Republik Indonesia Adipradana
  3. Bintang Republik Indonesia Utama
  4. Bintang Republik Indonesia Pratama
  5. Bintang Republik Indonesia Nararya
  6. Bintang Mahaputra Adipurna
  7. Bintang Mahaputra Adipradana
  8. Bintang Mahaputra Utama
  9. Bintang Mahaputra Pratama
  10. Bintang Mahaputra Nararya
  11. Bintang Sakti, Bintang Dharma/Bintang Gerilya/Bintang Jasa Utama
  12. Bintang Jasa Pratama
  13. Bintang Jasa Nararya
  14. Bintang Yudha Dharma Utama
  15. Bintang Kartika Eka Paksi Utama/Bintang Jalasena Utama/Bintang Swa Bhuwana Paksa Utama/Bintang Bhayangkara Utama
  16. Bintang Yudha Dharma Pratama
  17. Bintang Kartika Eka Paksi Pratama/Bintang Jalasena Pratama/Bintang Swa Bhuwana Paksa Pratama/Bintang Bhayangkara Pratama
  18. Bintang Yudha Dharma Nararya
  19. Bintang Kartika Eka Paksi Nararya/Bintang Jalasena Nararya/Bintang Swa Bhuwana Paksa Nararya/Bintang Bhayangkara Nararya
  20. Bintang Garuda/Medali Sewindu Angkatan Perang Republik Indonesia
  21. Bintang Budaya Parama Dharma

Cathetan: Bintang Mahaputra, Bintang Jasa lan Bintang khusus Angkatan wis dijabaraké miturut urutan lan tingkatané.

Satyalancana[sunting | sunting sumber]

  1. Satyalancana Bhakti
  2. Satyalancana Teladan
  3. Satyalancana Kesetiaan
  4. Satyalancana Peristiwa (Derajat/tingkat satyalancana peristiwa satu dengan peristiwa lainnya adalah sama).
  5. Satyalancana Dwija Sistha
  6. Satyalancana Jana Utama
  7. Satyalancana Jasadharma Angkatan Laut
  8. Satyalancana Karya Bhakti
  9. Satyalancana Karya Satya
  10. Satyalancana Kebudayaan
  11. Satyalancana Ksatriya Tamtama
  12. Satyalancana Prasetya Pancawarsa
  13. Satyalancana Satya Dasawarsa
  14. Satyalancana Wira Karya
  15. Satyalancana Wira Dharma
  16. Satyalancana Yuda Tama
  17. Satyalancana Penegak
  18. Satyalancana Perang Kemerdekaan I
  19. Satyalancana Perang Kemerdekaan II
  20. Satyalancana G.O.M I
  21. Satyalancana G.O.M II
  22. Satyalancana G.O.M III
  23. Satyalancana G.O.M IV
  24. Satyalancana G.O.M V
  25. Satyalancana G.O.M VI
  26. Satyalancana G.O.M VII
  27. Satyalancana G.O.M VIIII atau Satyalancana Dharma Phala
  28. Satyalancana G.O.M IX atau Satyalancana Raksaka Dharma

Medhali[sunting | sunting sumber]

  1. Medhali Sewindu Angkatan Perang Republik Indonesia

Piagam[sunting | sunting sumber]

  1. Piagam Kriya Raksana
  2. Piagam Kriya Raksatama

Liya-liya[sunting | sunting sumber]

  1. Nugraha Sakanti
  2. Parasamya Purnakarya Nugraha
  3. Prayojana Kriya Pata Parasamya Purnakarya Nugraha
  4. Purnakarya Adi Nugraha
  5. Samkarya Nugraha

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]