Dhaptar situs warisan donya ing negara-negara Arab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ing ngisor iki daftar Situs Warisan Donya UNESCO ing negara-negara Arab

Algeria[sunting | sunting sumber]


Bahrain[sunting | sunting sumber]


Mesir[sunting | sunting sumber]

Irak[sunting | sunting sumber]

Otoritas Palestina[sunting | sunting sumber]

  • (Kutha tuwa (The Old City) ing Jerusalem iku dumunung ana ing tlatah Jerusalem Wétan, sing ana ing sangisoré kendhali Israel wiwit taun 1967, ananging isih durung diakoni minangka tlatah Israel déning PBB lan sawetara negara. Situs iki diusulaké dadi situs warisan donya ing taun 1981 déning Jordania, sing njabel klaim-é marang tlatah iki ing taun 1988.)

Yordania[sunting | sunting sumber]

Libanon[sunting | sunting sumber]

Baalbek

Libia[sunting | sunting sumber]

Mauritanis[sunting | sunting sumber]

Maroko[sunting | sunting sumber]

Oman[sunting | sunting sumber]

Sudan[sunting | sunting sumber]

Suriah[sunting | sunting sumber]

Tunisia[sunting | sunting sumber]

Yaman[sunting | sunting sumber]

Situs Arab jroning bebaya[sunting | sunting sumber]

  • Abu Mena (Mesir)
  • Ashur (Qal'at Sherqat) (Irak)
  • Samarra Archaeological City (Iraq)
  • Kutha tuwa Jerusalem lan témboké (Palestina)
  • Kutha sajarah Zabid (Yaman)

[1]

Referensi[sunting | sunting sumber]



Perserikatan Bangsa-Bangsa Gendéra PBB

Sistem PBB
Sidang Umum | Dewan Keamanan | Dewan Ekonomi dan Sosial
Dewan Perwalian | Sekretariat | Mahkamah Internasional

Resolusi PBB
Resolusi Sidang Umum | Resolusi Dewan Keamanan

Program lan Agensi
FAO · ICAO · ILO · IPCC · ITU · UNCTAD · UNDCP · UNDP · UNEP · UNESCO · UNFIP · UNFPA · UNHCR · UNHRC · UN-HABITAT · UNICEF · UNRWA · UPU · WFP · WHO · WMO

Gendéra | Negara anggota | Negara pengamat | Sekretaris Jenderal | Markas Besar | Piagam | Tandha Penghargaan