Dhaptar situs warisan donya ing Eropah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ing ngisor iki dafar Situs warisan donya UNESCO ing Eropah. Siprus, Israel, Turki, Georgia, Azerbaijan, Armenia lan Kaukasian lan wilayah Siberia saka Rusia klebu daftar iki lan daftar situs ing Asia . Situs sing ditandhani nganggo tandha asterisk (*) uga dilebokaké ing Daftar situs warisan donya jroning bebaya.

Situs lintaswates[sunting | sunting sumber]

(durung dipertal)

Situs miturut negara[sunting | sunting sumber]

Albania (2)[sunting | sunting sumber]

Andorra (1)[sunting | sunting sumber]

Armenia (3)[sunting | sunting sumber]

also listed under Asia

Austria (8)[sunting | sunting sumber]

Azerbaijan (2)[sunting | sunting sumber]

also listed under Asia

Belarusia (4)[sunting | sunting sumber]

Belgia (10)[sunting | sunting sumber]

Bosnia lan Herzegovina (2)[sunting | sunting sumber]

Bulgaria (9)[sunting | sunting sumber]

Kroasia (7)[sunting | sunting sumber]

Siprus (3)[sunting | sunting sumber]

also listed under Asia

Republik Céko (12)[sunting | sunting sumber]

Denmark (4)[sunting | sunting sumber]

Estonia (2)[sunting | sunting sumber]

Finlandia (7)[sunting | sunting sumber]

Prancis (33)[sunting | sunting sumber]

Georgia (3)[sunting | sunting sumber]

also listed under Asia

Jerman (33)[sunting | sunting sumber]

Yunani (17)[sunting | sunting sumber]

Holy See (2)[sunting | sunting sumber]

Hungaria (8)[sunting | sunting sumber]

Islandia (2)[sunting | sunting sumber]

[[Gambar:Cithakan:Location map Iceland|200px]]

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Surtsey
Location of UNESCO World Heritage Sites within Iceland

Irlandia (2)[sunting | sunting sumber]

[[Gambar:Cithakan:Location map Ireland|200px]]

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Skellig Michael
Location of UNESCO World Heritage Sites within Ireland

Israel (6)[sunting | sunting sumber]

(also included under Asia)

Italia (44)[sunting | sunting sumber]

Jerusalem (1)[sunting | sunting sumber]

Also listed under the Arab States

Latvia (2)[sunting | sunting sumber]

Lituania (4)[sunting | sunting sumber]

Luksemburg (1)[sunting | sunting sumber]

Republik Makedonia [1] (1)[sunting | sunting sumber]

Malta (3)[sunting | sunting sumber]

Moldova (1)[sunting | sunting sumber]

Montenegro (2)[sunting | sunting sumber]

Walanda (8)[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Mainlist

Norwegia (7)[sunting | sunting sumber]

Polandia (13)[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Mainlist

Portugal (13)[sunting | sunting sumber]

Romania (7)[sunting | sunting sumber]

Rusia (23)[sunting | sunting sumber]

San Marino (1)[sunting | sunting sumber]

Serbia (4)[sunting | sunting sumber]

[[Gambar:Cithakan:Location map Serbia|200px]]

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Gračanica

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Patriarchate of Peć

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Dečani

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Studenica

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Stari Ras

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Gamzigrad
Location of UNESCO World Heritage Sites within Serbia
Dečani Monastery
Patriarchate of Peć
Gračanica Monastery
Our Lady of Ljeviš

Slovakia (7)[sunting | sunting sumber]

Slovenia (1)[sunting | sunting sumber]

Spanyol (41)[sunting | sunting sumber]

Swedia (14)[sunting | sunting sumber]

Swiss (10)[sunting | sunting sumber]

Turki (9)[sunting | sunting sumber]

also listed under Asia

Ukraina (5)[sunting | sunting sumber]

United Kingdom (28)[sunting | sunting sumber]

Note: this list includes sites in the British overseas territories

Referensis[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Referred to by UNESCO as "the former Yugoslav Republic of Macedonia".

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]