Dhaptar lintang miturut rasi lintang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kabèh lintang-lintang iki arupa lintang ing area rasi lintang sing diwetokaké déning IAU, sing cacahé 88 rasi. Senadyan kacathet 88 rasi, sabeneré ana 89 rasi ing péta langit, yakuwi ing rasi Serpens dipisahaké dadi rong rasi, yaiku Serpens Caput (Endhas Ula) ing kulon lan Serpens Cauda (Buntut Ula) ing wétan.

Siji0-sijiné lintang sing ora ana ing rasi lintang yaiku Srengéngé. Srengéngé édhar ngliwati 13 rasi lintang, 12 rasi sing kagolong Zodiak lan Ophiuchus.

Lintang sing kadhaptar miturut rasi lintang yaiku

Kritéria[sunting | sunting sumber]

  • Lintang mawa magnitudo tingkat enem utawa luwih (V < 6.50)
  • Lintang kanthi tandha Bayer utawa Flamsteed lan lintang kanthi jeneng tradhisional
  • Lintang variable sing kacathet
  • Lintang sing nduwèni planèt
  • Lintang netron tercatat, lubang hitam dan objek langit lainnya

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • The Astronomical Almanac (2000).
  • Roy L. Bishop, ed., The Observer's Almanac 1991, The Royal Astronomical Society of Canada.
  • Burnham's Celestial Handbook: An Observer's Guide to the Universe Beyond the Solar System, Vols. 1, 2, 3 (Dover Pubns, 1978).
  • N.D. Kostjuk, HD-DM-GC-HR-HIP-Bayer-Flamsteed Cross Index (2002) (CDS Catalogue IV/27).

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]