Dhaptar Museum ing Paris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Museum Louvre

Dhaptar Museum Ing Paris inggih punika satunggaling dhaptar ngengingi nama - nama museum ingkang wonten ing Paris. Wonten kathah museum ingkang wonten ing Paris lan supados nggampilaken para wisatawan ingkang badhe dhateng mriku, mila dipunbetahaken wontenipun dhpatar museum. Museum Louvre (basa Perancis:Musée du Louvre; basa Inggris: the Louvre Museum) inggih punika salah satunggaling museum pling ageng, museum seni ingkang paling kathah dipunkunjungi lan sawijining monumen ingkang kagungan sejarah inggil ing donya. Museum Louvre dumunung wonten ing Rive Droite Seine, Arondisemen kapisanan ing Paris, Perancis

Museum museum punika dumunung ing Istana Louvre (Palais du Louvre) ingkang wiwitanipun minangka benteng ingkang dipunbangun rikala abad kaping 12 ing sangandhapipin pamrentahan Philip II. Sisa-sisa benteng saged katingal ing ruang bawah tanah museum. Bangunan punika dipunwiyaraken saengga mbentuk sawijining Istana Louvre ingkang sakmenika. Rikala taun 1682, Louis XIV milih Istana Versailles minangka papan dunung pribadi, nilaraken Louvre saperlu salajengipun dipundadosaken minangka papan kangge nampilaken koleksi-koleksi kerajaan.

Kejawi Museum Louvre, wonten ing wewengkon Perancis ugi kathah sanget museum-museum sanèsipun. ingkang badhè dipuncakaken wonten ing ngandhap punika Museum ing kutha Paris saged kaurutaken wnten ing 3 kategori:

  • Museum nasional - (N)
  • Museum Kutha Paris - (VP)
  • Museum pribadi - (P)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[sunting | sunting sumber]

B[sunting | sunting sumber]

C[sunting | sunting sumber]

D[sunting | sunting sumber]

E[sunting | sunting sumber]

F[sunting | sunting sumber]

G[sunting | sunting sumber]

H[sunting | sunting sumber]

I[sunting | sunting sumber]

J[sunting | sunting sumber]

K[sunting | sunting sumber]

L[sunting | sunting sumber]

M[sunting | sunting sumber]

N[sunting | sunting sumber]

O[sunting | sunting sumber]

P[sunting | sunting sumber]

Q[sunting | sunting sumber]

R[sunting | sunting sumber]

S[sunting | sunting sumber]

T[sunting | sunting sumber]

U[sunting | sunting sumber]

V[sunting | sunting sumber]

W-X-Y-Z[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]