Dhaharan Padang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Warna negari Amérika Serikat ingkang taksih dhahar dhaharan Padang ing satunggalipun griya dhahar Padang ing Jakarta.

Dhaharan Padang utawi Panganan Padang inggih menika nama ingkang dipunginakaken kangge nyebat sedaya jinis dhaharan saking wewengkon Minangkabau, provinsi Sumatra Kilèn, Indonésia.[1] Sanajan sejatosipun maneka warni dhaharan Sumatra Kilèn boten sedayanipun saking Kutha Padang, contonipun dhaharan saking Kutha Bukittinggi ingkang ugi nggadhahi tradisi kulinér ingkang kathah.[1] Griya dhahar Padang utawi rumah makan Padang utawi griya dhahar urang uwak menika dados sesebatan kangge usaha dhaharan Padang.[1]

Limrahipun manajemen griya dhahar Padang dipunatur déning kulawarga utawi kerabat satunggal kampung.[2] Tiyang ingkang ngatur griya dhahar Padang kathah ingkang nggadhahi sesanti utawi falsafah Minang ingkang démokratis, kados berat sama dipikul, ringan sama dijinjing.[3] Babagan menika katingal ing pembagen kauntungan ingkang dipunbagi saben setunggal atus dinten nyambut damel, kanthi sistem bagi hasil adhedhasar indeks préstasi.[3] Cara kados mekaten ingkang saged nyurung sedaya karyawan supados nggadhahi préstasi, karyawan badhé tansah mbudidaya kanggé ngaturi tamu kanthi saé supados tamu menika kersa dhahar malih ing griya dhahar Padang.[3] Sistem bagi hasil kados menika ingkang damel karyawan nggadhahi pangraos ndhérék nggadhahai usaha dhaharan Padang.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)[Habsari, Rinto, (2007), Info boga Jakarta, Gramedia Pustaka Utama, ISBN 978-979-22-2860-1.]
  2. ^ (id)[Alamsyah, Yuyun, Bangkitnya Bisnis Kuliner Tradisional, kaca 87, Elex Media Komputindo, ISBN 978-979-27-4117-9.]
  3. ^ a b c d (id)[Alamsyah, Yuyun, Bangkitnya Bisnis Kuliner Tradisional, kaca 90, Elex Media Komputindo, ISBN 978-979-27-4117-9.]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Dhaharan Padang ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhaharan_Padang&oldid=832223"