Dhèndhèng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dhèndhèng.

Dhèndhèng yaiku daging kang dikethok tipis dadi serpihan kang lemake dibuwang, dibumboni nganggo saus asam, asin, utawa legi kanthi digaringake nganggo geni cilik utawa diasinake lan dipépé. Asilé yaiku dhaging kang asin lan rda legi lan ora perlu disimpen ing lemari es. Dhèndhèng yaiku tuladha panganan kang diawetake.

Carane gawe[sunting | sunting sumber]

Resep dhèndhèng biyasané nggunakake sajinis dhaging, yaiku dhaging sapi. Nanging Dhèndhèng bisa digawe saka dhaging liyane kayata wedhus utawa babi. Biyasane dhèndhèng uga digawe saka asil mbeburu kayata venison, elk, caribou, lan rusa. Nalika kuwi, uga ana dhèndhèng saka kalkun, manuk onta, salem, baya, lan tuna. Dhaging kudu digaringake kanthi cepet, kanggo nyuwèkake tuwuhing bakteri. Carane yaiku dhaging dikethok tipis, utawa digepengake nganti tipis.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhèndhèng&oldid=885571"