Dewi Sandra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dewi Sandra

Dewi Sandra
Lair Dewi Sandra Killick
3 April 1980 (umur 34)
Flag of Brazil.svg Brazil
Pagawéyan penyanyi, aktris
Taun aktif 1996 - sekarang
Garwa Surya Saputra (2000 - 2004)
Glenn Fredly (2006 - 2009)
Wong tuwa George Killick (ayah)
Prihatini Killick (ibu)
Website
http://www.dewi-sandra.com/

Dewi Sandra Killick (lahir ing Brasil, 3 April 1980; umur 34 taun) iku artis, pemain film, panatacara lan penyanyi Indonésia.[1] Dewi nduwéni katurunan campuran Inggris lan Indonésia, nanging Dewi Sandra tetep nduwéni kewarganegaraan Indonésia.[1] Bojone kang pisanan yaiku aktor film kang jenenge Surya Saputra.[1] Dewi Sandra lan Surya Saputra banjur cerai.[1] sawise cerai karo Surya Saputra, Dewi Sandra banjur nikah karo penyanyi kang jenéngé Glenn Fredly tanggal 3 April 2006, lan ing taun 2009, Glenn Fredly nggugat cerai Dewi Sandra.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Dewi Sandra miwiti karir ing donyaning hiburan dadi modhél nalika umuré isih las-lasan taun.[2] Ora mung dadi modhél, Dewi Sandra banjur nyanyi lan nggawé album kang judhulé Menari-nari karo wolu modhél liyané.[2] Nalika albumé laris ing pasaran, Dewi banjur ngrilis album solo kang sepisanan kang judhulé Kurasakan ing taun 1998.[2] Sawisé album iku, album kang nomer loro kang judhulé Tak Ingin Lagi ing taun (2000) .[2]Album kang nomer loro iki éntuk penghargaan saka AMI Awards minangka Album R&B paling apik taun 2001.[2]

Saliyane nyanyi, bocah wadon anak saka pasangan John Killick (Inggris) lan Prihatini Killick (Betawi) iki uga njajal dadi presenter.[2] Kabisane mandu acara Clear Top 10, ndadekake Dewi entuk penghargaan dadi Pembawa Acara Musik Wanita Terfavorit Panasonic Awards, nganti 5 wiwit taun 1999 nganti taun 2003.[2]

Dewi Sandra nduwé awak kang dhuwuré 165 cm.[2] Dewi Sandra butuh rong taun kanggo ngrampungaké album kang kaping telu kang judhulé Kuakui.[2] Album iki digawé nalika taun 2004 lan pada kaya album sadurungé album iki nduwéni aliran R&B.[2] Ananging ing album iki Dewi nglebokaké unsur étnik kayata musik gamelan Jawa lan Bali.[1] Saliyané album, taun 2004 Dewi Sandra uga dadi modhél ing majalah FHM (For Him Magazine).[3] Ing edisi 6 Januari 2004, FHM nampilaké foto Dewi Sandra kang cacahé pitu kanthi posé kang mung nganggo sandhangan kang rada transparan, malah salah siji fotoné mung nganggo sportbra lan clana sport mini.[3]

Sawisé main sinetron kayata Lupus (1999) lan Aku Cinta Kamu (2002), taun 2008 Dewi njajal main film bioskop lan dadi bintang ing XL, Antara Aku, Kau dan Mak Erot (2008).[2] Sawise suwé ora dadi presenter ing taun 2008 Dewi dadi presenter ing ajang pencarian bakat Indonesian Idol.[2]


Album[sunting | sunting sumber]

Album kang tau digawé Dewi Sandra.[4]

Single[sunting | sunting sumber]

Lagu kang tau dinyanyékaké Dewi Sandra.[4]

Sinetron[sunting | sunting sumber]

Sinetron kang tau dipopuléraké Dewi Sandra.[4]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film kang tau dibintangi Dewi Sandra.[4]

Iklan[sunting | sunting sumber]

Iklan TV kang tau dibintangi Dewi Sandra.[4]

  • Rexona (Versi Keti Dance)
  • Vaseline
  • Alexander Slim (2009) Bersama Sandra Dewi

Presenter[sunting | sunting sumber]

Acara kang tau dipandhu Dewi Sandra.[4]

  • Blak-Blakan (1998)
  • Clear Top Ten (1999-2004)
  • MTV / Guest VJ (1999)
  • Date Express (1999)
  • TXTC (1999)
  • Host Indonesian Idol V (2008)

Penghargaan[sunting | sunting sumber]

Penghargaan kang tau ditampa Dewi Sandra.[4]

  • Panasonic Award 1999 – 2003 (Best Female artis for Presenter of Clear Top Ten)
  • AMI Award 2001 (Best R & B Album)
  • Nomination for SCTV Award’2004 Category Best Female Artis Album “Kuakui”
  • FHM Sexiest Female Artis 2004 (Number 1 in Indonesia and Number 7 in the world)
  • Nomination for Anugerah Planet Muzik Singapore’2005 Category best female artis.
  • Cosmopolitan Fun Fearless Female 2007


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Dewi Sandra Bawa Nuansa Etnik dalam Album Barunya, KapanLagi.com, (dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l (id)Soal Seks, Dewi Sandra Terbantu Suasana Hujan, KapanLagi.com,(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. ^ a b Dewi Sandra Bicara Tentang Foto Sensualnya, KapanLagi.com, (dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  4. ^ a b c d e f g (id)Profil KapanLagi.com (dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dewi_Sandra&oldid=830480"