Dewi Persik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dewi Persik
Dewi-persik1.jpg
Latar mburi
Jeneng lair Dewi Murya Agung
Lair 18 Desember 1985 (umur 29)
Flag of Indonesia.svg Jember, Jawa Wétan, Indonesia
Jeneng liya Dewi Perssik
Jinis Musik dangdut
Perdamelan penyanyi, aktris
Taun aktif 2004-sapunika
Parusahan rekaman Blackboard
Pasangan Saiful Jamil (pegatan)
Farid Yusuf Mansur (bercerai)
Aldiansyah Taher (pegatani)
Anak Felice Gabriel
Wong tuwa HM Aidil - Hj. Sri Muna

Dewi Persik nduwéni jeneng asli yaiku Dewi Murya Agung (lair ing Jember, Jawa Timur, 18 Desember 1985; umur 29 taun). Dewi Persik yaiku salah sawijiné penyanyi dangdut Indonésia. Anak pasangan H. Moch Aidil (bapak) lan Hj. Sri Muna (ibu) iki ngaku yen dhwéké nduwéni katurunan Tionghoa saka mbah putriné.

Karier[sunting | sunting sumber]

Dewi dikenal amarga tembang Bintang Pentas. Jeneng Persik iku diwénéhaké saka manajeré kang jenenge Pak Yogi.[1] Tujuwané supaya kariré sangsaya apik lan bersinar kaya woh persik ing Cina. [1]Saliyané iku woh persik uga dianggep woh kang nggawa rejeki lan kauntungan. [1]Sinetron kang tau dibintangi Dewi Persik yaiku Mimpi Manis lan Legenda eps. Nyi Ronggeng. [1]Ananging karir Dewi Persik ora mulus terus.[1] Dewi Persik uga dikenal amarga goyang khasé yaiku kang diarani goyang gergaji.[1] Ananging goyang iki wiwit entuk kritikan kang élék lan rada porno nalika manggung.[1] Saliyané iku, nalika manggung, dhéwéké kerep nganggo sandhangan kang minim lan ketat. [1]Puncaké yaiku nalika Dewi Persik bubar ngisi salah sawijiné acara ulang taun TPI kang dianakaké ing Istora Senayan tanggal 23 Januari 2008. [1]Dhadhane Dewi ujug-ujug digrayangi karo wong lanang. Nalika iki Dewi Persik nganggo tank top werna putih kanthi strip ireng. [1]Sadurungé ndemék dhadhané Dewi Persik, wong lanang iki uga nyolong gambar payudarane Dewi Persik nganggo kamerahandphoné nalika pedangdut seksi iki lagi sibuk diwawancarai.[1] Kadadéyan iki ora kang sepisanan kalakon, nalika taun 2005, amarga goyang kang seksi ing salah sawijiné acara ing SCTV, payudarané Dewi Persik metu lan katon diingeti wong kang nonton.[1] Kadadéyan iku kalakon nganti pirang-pirang detik. [1]


Taun 2008 uga dadi taun "pencekalan" tumprap Dewi. Pamarintah dhaéérah kang sepisanan ncekal Dewi Persik supaya ora tampil ing dhaérahé yaiku Pamarintah Kutha Tangerang. Pencekalan iki tujuwané supaya ngindari kerawanan sosial lan kaitan karo Peraturan Daerah (Perda) No. 8 Taun 2005 ngenani pelarangan pelacuran ing dhaérah iku.[2] Sawise Tangerang, Walikota Bandung uga nerangake yen ncekal Dewi Persik lan uga artis-artis kang goyangane ngundang syahwat.<refname="internet3">(id)Dewi Persik Dicekal di Bandung(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)</ref> Sawisé iku banjur pamaréntah dhaérah-dhaérah liyané kang ncekal Dewi Persik kayata Walikota Depok,[3] Saliyané iku MUI Sumatera Selatan,Bupati Sukabumi, Bupati Probolinggo, Walikota Balikpapan uga ncekal Dewi Persik [4]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)Dada Diraba, Dewi Persik Ngamuk kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  2. ^ (id)Dewi Persik Dicekal di Tangerang(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  3. ^ (id)Dewi Persik Kembali Dilarang Tampil Di Depok(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  4. ^ (id)Probolinggo pun Ogah 'Digergaji' Dewi Persik kompas.co.id(dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dewi_Persik&oldid=830569"