Dewapi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Wonten salebeting Mitologi Hindu, Devapi (Sansekerta: देवापि, Devāpi) utawi Devāpi Arṣṭiṣeṇa anggadhahi pangertosan bijak abadi. Wonten ing wiracarita Mahabharata, Dewapi punika putra ingkang kapisan Raja Pratipa saking Hastinapura. Panjenenganipun minangka bangsawan saha pangeran ingkang budiman, ananging boten purun dipundadosaken raja kangge marisi tahta. Dewapi langkung milih dados pratapa, ngabdekaken gesangiipun kangge alam. Pramila mekaten, rayinipun ingkang asma Santanu dipundadosaken Raja Hastinapura.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dewapi&oldid=834564"