Detasemen Khusus 88

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Detasemen Khusus 88
Detachment 88 logo.jpg
Detasemen 88 Polri.
Dibentuk 26 Agustus 2004 - saiki
Negara Flag of Indonesia.svg Indonesia
Cabang Kapulisèn Negara Republik Indonesia
Tipe Pasukan Operasi Khusus
Spesialis Anti-teror domestik lan penegakan hukum ing Indonesia
Kekuatan diperkirakan 400 personil
Mabes Megamendung, Jakarta
Warna Merah
Operasi Pirsani: Operasi sing diweruhi
Komando
Kolonel
Resimen
Ajun Komisaris Besar Polisi Tito Karnavian

Detasemen Khusus 88 utawa Delta 88 iku satuan khusus Kapulisèn Negara Republik Indonesia kanggo pananggulangan teroris ing Indonesia. Pasukan khusus mawa ompi abang iki dilatih khusus kanggo nangani ancaman teror, klebu teror bom. Sawetara anggota uga minangka anggota tim Gegana.

Detasemen 88 dirancang minangka unit antiteroris sing nduwèni kaluwihan ngatasi gangguan teroris wiwit saka ancaman bom nganti panyanderaan. Unit khusus kanthi kakuwatan watara 400 personel iki dumadi saka ahli investigasi, ahli bahan peledhak (penjinak bom), lan unit pemukul sing ing jeroné ana ahli penembak jitu.

Pambentukan[sunting | sunting sumber]

Gambar:Detasemen Khusus 88 operators.jpg
Detasemen 88 - Latihan Penyergapan

Satuan iki diresmèkaké déning Kepala Kapulisèn Daerah Metro Jaya Inspektur Jenderal Firman Gani ing tanggal 26 Agustus 2004. Detasemen 88 sing wiwitané duwé anggota 75 personil iki dipimpin déning Ajun Komisaris Besar Polisi Tito Karnavian sing tau dilatih ing sawetara negara.

Operasi sing diweruhi[sunting | sunting sumber]

Gambar:Den88 convoy.jpg
Detasemen 88 - Konvoi Tempur

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Poso Masih Mencekam", Kompas, 23 Januari 2007

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]