Detéktif Conan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gosho Aoyama, pangripta / panyerat Serial manga Detektif Conan

Detektif Conan (名探偵コナン Meitantei Konan?) inggih menika satunggalipun serial manga detektif ingkang dipunserat lan dipungambar dening Gōshō Aoyama.[1] Wiwit taun 1994 cariyos menika dipunpublikasikaken ing kalawarti Mingguan Shōnen Sunday ingkang wonten ing Jepang.[1] Serial menika nyariyosaken Shinichi Kudo, satunggalipun detektif sekolah menengah atas, ingkang badanipun dados alit amargi racun.[1] Detektif Conan sampun dipunpacak sacara rutin ing kalawarti manga Mingguan Shōnen Sunday wiwit taun 1994 lan sampun dipunkempalaken wonten 70 volume tankōbon ngantos dumugi November 2010. Wonten ing versi basa Indonesia, Detektif Conan dipunterbitaken dening Elex Media Komputindo ingkang sampun nerbitaken ngantos volume 61 ngantos dumugi Mei 2011.[1][2]

Cariyos menika lajeng dipunadaptasi dhateng serial animasi TV ingkeng dipunprodhuksi dening TMS Entertainment lan Yomiuri Telecasting Corporation Jepang, lan taksih dipuntayangaken ngatos dumugi samenika.[2] Sasanesipun wonten ing serial TV, cariyos bab detektif menika ugi dipunterbitaken awujud animasi video asli (OVA), drama TV, film tuturan, game video, lan maneka warni wujud barang ingkang gayutipun kaliyan Detektif Conan.[2]

Viz Media damel lisensi kangge serial manga menika kagem dipunpublikasikaken kanthi basa Inggris ing Amerika Ler, lan Funimation Entertainment damel lisensi serial anime menika kagem dhaerah Amerika Ler.[3] Kekalihipun boten mawi irah-irahan Detektif Conan, ananging dipungantos dados Case Closed lan karakter nami ing lebetipun dipungantos supados boten njarak aturan hak cipta.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)- Elex Online Buku Detektif Conan dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  2. ^ a b c (id)JADWAL RENCANA TERBIT (2011 / 05 / 11 & 18) dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  3. ^ a b (en)Funimation renames Conan dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Detéktif_Conan&oldid=831437"