Deruk biasa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Deruk Biasa
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Columbiformes
kulawarga: Columbidae
Genus: Streptopelia
Species: S. chinensis
Jeneng binomial
Streptopelia chinensis
Scopoli, 1768

Manuk Deruk yaiku manuk kang nduweni cucuk, getihe panas lan nak-kemanak kanthi ngendhog.

Karakteristik[sunting | sunting sumber]

Awaké ora pati gedhé kurang luwih 30 cm. Wernané coklat rada njambon. Manuk iki nduwèni buntut rada dawa. wulu ing buntuté sing paling njaba pinggir ana wernané putih kandel. Wulu ing suwiwi rada peteng tinimbang ing awaké. Ana tutul-tutul ireng putih ing gulu. Manuk iki urip cedhak manungsa. Golèk mangan ing ngisor, lemah.

Kebiasaan[sunting | sunting sumber]

Mencari makan di atas permukaan tanah. Sering duduk berpasangan di jalan yang terbuka. Bila terganggu, terbang rendah di atas tanah dengan kepakan sayap pelan yang khas[1].

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Hewan-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deruk_biasa&oldid=834169"