Deftones

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Deftones

Band Deftones Nalika Tur 2013
Latar wuri
Asal Sacramento, California, AS
Génré rock
Taun aktif 1988 – saiki [1]
Label Maverick/Warner Bros. Records, Reprise/Warner Bros. Records
Magepokan karo Team Sleep, Sol Invicto, Phallucy, Kush, Quicksand
Situs wèb www.deftones.com
Anggota saiki
Chino Moreno
Stephen Carpenter
Chi Cheng
Frank Delgado
Abe Cunningham
Sergio Vega

Deftones yaiku sawijining grup musik saka nagari musik Amerika Serikat ingkang didamel rikala taun 1988. Grup musik iki didamel tiyang 6, yaiku Chino Moreno, Stephen Carpenter, Chi Cheng, Frank Delgado, Abe Cunningham lan Sergio Vega.

Album kapisane yaiku judule Adrenaline dirilis nalika taun 1995.

Logo Deftones Band

Miwiti Sejarah[sunting | sunting sumber]

Nalika Taun 1988 kanthi 1993[sunting | sunting sumber]

Stephen Carpenter nalika miwiti umur 15 taun, piyambake tabrakan nalika dolanan skateboard. Banjur supir ingkang nabrak iku maringi arta kanggo ganti rugi kacilakaan. Nanging, kalih Carpenter dinggo tumbas alat-alat musik, kayata Gitar land Sound. Nalika nganggo kursi roda (nalika sabanjure tabrakan), Carpenter miwiti latihan main gitar [2]. Chino Moreno, Stephen Carpenter, lan Abe Cunningham iku uga rencang nalika dolanan skateboard lan kanca sekolah ing kutha Sacramento [3]. Banjur Deftones miwiti rekaman ing sajroning garasi griyane Stephen Carpenter [4][5]. Nalika iku, Chi Cheng mlebu, banjur ditawari rékaman swara bass ing album pèndhek saka Deftones. Asma band Deftones iku diwiwiti saka pirembagan karo Carpenter. Def yaiku pocapan ingkang biasane dianggo lan didamel kaliyan penyanyi-penyanyi Hip-Hop kayata Publik Enemy, Ludacris, lan LL Cool J [6]. Banjur Tones iku saka asma band-band nalika taun 1950.

Album Adrenaline[sunting | sunting sumber]

Adrenaline iku album kapisan saka Deftones. Album iki uga dirèkam ing Bad Animals Studio ing kutha Seattle, New York. Menawa album iki boten cekap laris, nanging ana salah sawijining lagu ingkang dadi sountrack film [7][8].

Logo Album Deftones - Adrenaline

Album iki uga kuat ing panghargyaan namung 21 minggu ing Billboard Heatseekers. Nalika iku namung paling inggil nomer 23 [9].

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Tragedi Chi Ceng[sunting | sunting sumber]

Chi Ceng , basis saka band Deftones, iku kedadeyan kacilakaan mobil nalika ing kutha Santa Clara, California. Nalika iku labuhe 4 November 2008.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://allmusic.com/artist/deftones-p168233/biography
  2. ^ Unknown (December 22, 1997). "Deftones". Pollstar. http://www.pollstar.com/news/viewhotstar.pl?Artist=DEFTON. Retrieved 20 Februari 2013.[pranala nonaktif]
  3. ^ Wawancara kaliyan Abe Cunningham, Metal Edge, Januari 2007.
  4. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng pollstar
  5. ^ Deftones [interview], Rolling Stone, 2000.
  6. ^ Rolinho, Nuno. "Biografi Deftones". DEFTONESWORLD.com. http://www.deftonesworld.com/bio.htm. Retrieved 20 Februari 2013.
  7. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng AMGbio
  8. ^ Bendersky, Ari (1997-10-11). "Deftones Sukses Damel Sountrack". Rolling Stone. http://www.rollingstone.com/artists/deftones/articles/story/5928731/deftones_poised_for_success. Retrieved 20 Februari 2013.
  9. ^ "Adrenaline nalika ing Heatseeker". Billboard.com. February 1, 1997. Archived from the original on 20 Februari 2013. http://web.archive.org/web/20080110213708/http://www.billboard.com/bbcom/esearch/chart_display.jsp?cfi=294&cfgn=Albums&cfn=Heatseekers&ci=3026126&cdi=7158391&cid=02/01/1997. Retrieved 20 Februari 2013.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deftones&oldid=834833"