Deep Purple (band)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Deep Purple

Deep Purple nalika 2004 Roger Glover, Ian Paice, Ian Gillan, Don Airey and Steve Morse
Latar wuri
Asal Hertfordshire, Inggris
Génré Hard rock, heavy metal
Taun aktif 1968–1976
1984 - Saiki
Label Edel, EMI, BMG, Polydor, Warner Bros., Tetragrammaton, Aquarius
Magepokan karo Rainbow, Whitesnake, Gillan, Black Sabbath, Blackmore's Night, Tommy Bolin, Episode Six, Screaming Lord Sutch, Dixie Dregs, Coverdale-Page, Trapeze
Situs wèb www.deeppurple.com
Anggota saiki
Ian Gillan
Roger Glover
Ian Paice
Steve Morse
Don Airey

Deep Purple yaiku band ingkang ngasta aliran hard rock. Dening iku, Inggris dadi nagari pamados aliran heavy metal amargi ana Deep Purple, Led Zeppelin, lan Black Sabbath.[1] Sejarah Deep Purple nalika didamel kaliyan Jon Lord[2] ingkang sapaninggalé The Flowerpot Man magepokan karo Chris Curtis, lan pangusaha produser musik, Tony Edwards. John Lord iku tiyang composer, kathah lagu-lagu ing Deep Purple didamel kaliyan Jon Lord, piyambake uga kiblate band iki. Nalika Desember 1967, Curtis ngajak Ritchie Blackmore nalika iku tasih nyambut gawe ing Jerman kaliyan Neil Christian And The Crusaders. [3]

Sèjarah Tilawas[sunting | sunting sumber]

Band Deep Purple iku pernah kapisan pécah amarga manajémen ingkang pecah lan kurang sae[4]. Nalika iku, Deep Purple tasih tur ing nagari-nagari Eropa, kayata Switzerland, Jerman, lan Inggris[5].

Anggota[sunting | sunting sumber]

Deep Purple personnel
Mk I
(1968-1969)
Mk II
(1969-1973)
Mk III
(1973-1975)
Mk IV
(1975-1976)
(1976-1984) Band split.
Mk IIa, reunited
(1984-1989)
Mk V
(1989-1991)
Mk IIb, again reunited
(1992-1993)
Mk VI
(1993-1994)
Mk VII
(1994-2002)
Mk VIII
(2002-present)

Diskografi[sunting | sunting sumber]


Catethan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deep_Purple_(band)&oldid=835002"