Dearly Dave Sompie

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dirly Sompie
Lair Dearly Dave Sompie
10 Desember 1989 (umur 25)
Flag of Indonésia Manado, Sulawesi Lor, Indonésia
Kabangsan Flag of Indonésia Indonésia
Jeneng liya Dirly "Idol"
Pagawéyan aktor, penyanyi
Taun aktif 2006- saiki
Agama Kristen

Dearly Dave Sompie utawa Dirly (lair ing Manado, Sulawesi Lor, 10 Desember 1989; umur 25 taun) kuwi jawara loro Indonésian Idol 3 (2006), dhèwèké kuwi finalis Indonesian Idol paling enom saka Manado kang nalika mèluni ajang Indonésia Idol dhèwèké isih sekolah SMU.[1] Dhèwèké olèh julukan The Manado Baby amarga dhèwèké kuwi peserta ajang Indonésia Idol kang paling cilik.[1] Kawit cilik, bakaté ing babagan seni swara wis bisa didelok, lumantar penampilané nalika ing sekolahané.[1]

Anané dhèwèké ing ajang Indonesian Idol mangsa katelu sempet gawé gègèr ing masarakat.[1] Akèh pihak kang ngerasa menawa Dirly mung bisa kondhang amarga modhal tampang kang gagah.[1] Amarga iku mula dhèwèké asring dibandhing-bandhingaké karo Delon idol, jawara loro Indonesian Idol kaping pisanan.[1]

Senajan ing babak Grand Final, dhèwèké dialem déning para juri amarga nalika tampil dhèwèké kuwi nengsemaké, ananging Dirly Dave Sompie akiré kalah amarga dhèwèké olèh biji ing polling.[1] Akir saka ajang Indonésia kang kaping loro kuwi dimenangaké déning Ihsan Tarore nalika benginé Result Show lan dhèwèké mung bisa nahanaké posisi kaping loroné ing ajang Indonésia Idol kaping telu.[1]

Nalika tampil ing Grand Final Indonésia Idol tanggal 12 Agustus 2006 ing Istora Senayan, Jakarta.[2] Dearly nembangaké Akhir Rasa Ini (saka Samson), dhèwèké langsung dialem déning para juri.[2] Nalika tembangan kaping loroné kang judhulé Hampa saka Ari Lasso ditembangaké, Jay Dimas kang dadi juriné mantep menawa Dearly dadi idola ing Indonésia.[2] Kadadéyan sarupa uga ditampa déning dhèwèké nalika nembangaké tembangan kaping teluné, tembangan kang wis dinyanyèkaké déning Ikhsan Idol, juri nganti mrinding anggoné ngrungokaké.[2] Béda karo Ihksan nalika tampil dadi pambuka babak Grand Final Indonésia Idol.[2] Tembangan kaping pisan kang ditembangaké déning dhèwèké kuwi Izinkan Aku Menyanyangimu (Iwan Fals), Ihksan rada keseléo anggoné nembang.[2] Amarga kadadéyan kuwi mau, Ikhsan olèh komentar ora pénak saka para juri.[2] Senajan kadadéyan kuwi mau, Ikhsan tetep dadi juwara kaping pisanné lan Dearly dadi juwara loroné.[2]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Sinétron[sunting | sunting sumber]

Drama musikal[sunting | sunting sumber]

  • Gemerlap Keajaiban RCTI Di Negeri Seribu Cinta

Tembang[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)biografi Dearly Dave Sompie diundhuh tanggal 28 September 2011
  2. ^ a b c d e f g h (id)berita Dearly Dave Sompie diundhuh tanggal 28 September 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dearly_Dave_Sompie&oldid=839879"