Dataran Dhuwur Golan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dataran Dhuwur Golan
هضبة الجولان
רמת הגולן
Tlaga Ram cerak Gunung Hermon (latar mburi), ing wetan segara Golan Heights
Coordinates: 32°58′54″N 35°44′58″E / 32.98167°N 35.74944°E / 32.98167; 35.74944Koordinat: 32°58′54″N 35°44′58″E / 32.98167°N 35.74944°E / 32.98167; 35.74944
Country Syrian territory occupied by Israel.[1][2]
Wewengkon
 • Total 1.800 km2 (700 sq mi)
 • Occupied by Israel 1.200 km2 (500 sq mi)
Highest Èlevasi 2.814 m (9,232 ft)
Lowest elevation 0 m (0 ft)

Dataran Dhuwur Golan kuwi sawijining dataran dhuwur ing wilayah tapel wates Israel, Libanon, Yordania lan Suriah.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Wiwitané wilayah iki minangka wilayah Suriah, nanging Israel ngrebut Dataran Dhuwur Golan iki saka tangan Suriah ing taun 1967 jroning Perang Enem Dina. Ing wiwitan Perang Yom Kippur 1973, Suriah kasil ngrebut manèh, nanging serangan balik Israel kasil ngusir Suriah saka sebagéan gedhé tlatah Dhataran Dhuwur Golan. Ing dhataran duwur iki ana sawetara gunung cilik (gumuk) kang jroning Perang Arab-Israel tansah dadi rebutan, kayata Gunung Hermon lan Gunung Booster. Kaloro bukit iki minangka punjer pangamatan tentara Israel kang dikenal dadi "Mata Israel" (Inggris: The Eye of Israel)


Uga delengen[sunting | sunting sumber]

Cathethan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng occupiedSyrian
  2. ^ "Golan Heights profile". BBC. http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-14724842. Retrieved 30 November 2011.