Daniel Dae Kim

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Daniel Dae Kim

Daniel Dae Kim signs autographs at the Hawaii International Film Festival, 2007
Lair 4 Agustus 1968 (umur 46)
Busan, South Korea
Pakaryan Actor
Taun aktif 1991–present
Jeneng Koréa
Hangeul 김대현
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Gim Dae-hyeon
McCune–Reischauer Kim Taehyŏn

Daniel Dae Kim (lair tanggal 4 Agustus taun 1968) dheweke kuwi aktor saka Korea banjur pindah maring Amerika nalika umuré 2 taun.[1] Gedhé ing Easton, Pennsylvaia.[1] Kim lulusan saka Freedom High School ing Bethlehem, lan Haverford College ing Haverford Township, Pennsylvaia.[1] Dheweke uga melu program akting ning NYU nalika taun 1996.[1]

Dheweké kerep dadi paraga ing film kang wujude science fiction lan fantasi. [1] Pirang-pirang film kang wis tau dibintangi ing antarane Ci:Crime Scence Investigation, Star Trek: VOYAGER, STAR TREK: ENTERPRISE, CRUSADE, CHARMED, THE SHIELD, SEINFELD, NYPD BLUE, ER, lan THE ANDROMEDA STRAIN.[1] Sakliyané film-mau Kim uga main ana ing film SPIDER-MAN 2 dheweké nglakoni peran dadi ilmuwan ing laboatorium Doctor Octavius kang ngintukaké panghargaan pemenang Best Picture saka Acadeny Award.[1]

Ning taun 2005 Kim dinobataké dadi sawijining wong lanang paling seksi ning majalah People.[1] Ora namung kuwi dheweké uga dadi pengisi suara ing dedolanan SAINTS ROW lan 24: THE GAME.[1] uga ngisi suara Metron ing JUSTICE LEAGU UNLIMITED.[1] Ning sasi Juni 2009, Kim main ana ing film kang judule THE KING AND I kang digawe ana ing London, Inggris.[1] Banjur ning sasi September 2010 Kim uga tampil maneh ing film HAWAII FIVE-O Five meranake lakon Chin Ho Kelly.[1]

Nalika taun 2010, Daniel mainaké peran ning film kang judulé DEATHGAMES.[2] Bebarengan karo aktor-aktor kondhang saka hollywood.[2] dibintangi dening Kellan Lutz lan Samuel L Jackson.[2] film kang nyaritakaké babagan tarung tekan mati ora beda karo gladiator ning zaman Romawi kuno ananging karo setting modern.[2] Daniel Dae Kim meranaké guru bela dhiri kang diculik lan dipaksa tarung nganti mati ning arena karo karakter kang diperanké dening Samuel L Jackson.[2]

Dheweké njegur ning dunya film awit taun 1994.[2] Kondhang amarga mbintangi serial LOST.[2] Suksesé serial mau anggawé kariré nambah apik.[2]

FILM[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi dening Daniel Dae Kim[1]:

  • 1994 : American Shaolin
  • 1997 : Beverly Hills
  • 1997 : NYPD
  • 1997 : The Jackal
  • 1998 : The Pretender
  • 1998 : Brave New World
  • 1998 : Seinfeld
  • 1999 : For Love of the Game
  • 1999 : Crusade
  • 2000 : Star Trek
  • 2000 : Murder, She Wrote: A Story to Die For
  • 2001 : CSI
  • 2001 : Angel
  • 2001 : Charmed
  • 2002 : 24
  • 2003 : Cradle 2 the Grave
  • 2003 : Tencu: Wrath of Heaven
  • 2003 : Hulk
  • 2003 : Ride or Die
  • 2003 : Aka Ride or Die
  • 2003 : Sin
  • 2003 : Momentum
  • 2003 : Star Trek: Enterprise
  • 2004 : Aka Hustle and Heat
  • 2004 : Spider-Man 2
  • 2004 : Lost
  • 2004 : Crash
  • 2005 : The Cave
  • 2006 : Saints Row
  • 2006 : Justice League Unlimited
  • 2006 : Avatar: The Last Airender
  • 2006 : The Slanted Screen
  • 2008 : The Andromeda Strain
  • 2008 : The Onion Movie
  • 2008 : Saints Row 2
  • 2010 : The Adjustment Bureau


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)Biografi Daniel Dae Kimdipununduh tanggal 8 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f g h (id)Daniel Dae Kim Jadi Gladiatordipununduh tanggal 8 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daniel_Dae_Kim&oldid=831983"