Dalton

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
John Dalton

Dalton dipunwiwiti ing musim gugur taun 1983, Hans Jorgen Aagaard Jensen lan Hans Agren dipunwiwiti pémrograman saking ordè kalih, langsung MCSCF program SIRIUS. Segera Trygve Helgaker lan Poul Jorgensen gabung ing proyèk punika. Ing taun 2006 Poul Jorgensen lan Trygve Helgaker miwiti sebuah proyèk ambisius kaliyan ancasipun ingkang pungkasan saking pènèliti DFT skala linèar. Pembangunan dipunwiwiti ing kérangka, dalton, ananging dados métodologi skala linier sécara intrinsik AO bèrbasis, ananging sisanipun saking dalton sécara intrinsik MO berbasis. [1]

Dalton Atom Teori[sunting | sunting sumber]

Democritus ingkang miwiti ngusulakén ingkang wonténipun atom, ananging bétah wékdal ngantos rongèwu taun, sakdèrèngipun atom dipunpanggènakén ing pijakan ingkang solid dados objek kimia dasar dening John Dalton (1.766-1.844). menawinipun kalih abad laminipun, teori atom ajeg ngélampahi ing pamikiran kimia modérm. ingkang miwiti dipunusulaken ingkang wontene atom terapi betah wekdal wonten kalih ewu taun sakderenge atom dipunpanggenake ing pijakan ingkang solid dados objek kimia dasar dening John Dalton (1.766-1.844). menawinipun wonten kalih abad laminipun, teori atom Dalton ajeg kalampahan ing pemikiran kimia modern. Dalton Atom Teori :

  1. sedaya materi saking atom, atom kapisahaken lan dipunhancuraken.
  2. sedaya atom saking unsur katamtu inggih punika identik ing massa lan sifat.
  3. Senyawa kabentuk saking kombinasi saking kalih utawi langkung jenis atom.
  4. Reaksi kimia inggih punika penataan ulang saking atom.

Teori atom moderm, tentu kemawon, cekap langkung katingal saking teori dalton, ananging esensi saking teori dalton ajeg kalampahan. Sak punika mangertosi atom saged hancurnaken ngelampahi reaksi nuklir, ananging boten kaliyan reaksi kimia, ugi wonten pinten-pinten jenis atom (benten kaliyan massanipun) ing suatu elemen ingkang dipuntepang dados isotop, snsnging isotop unsur gadahi sifat kimia ingkang sami. Katah fenomena kimia ngantos sakmene noten saged dipunjlentrehake dening dalton kaliyan teorinipun. Teori dalton kaliyan vepet dados landasan teoiritis ing kimia. [2]

Dalton dipunwiwiti ing musim gugur tahun 1983, Hans Jorgen Aagaard Jensen lan Hans Agren dipunwiwiti pemrograman saking orde kalih, langsung MCSCF program SIRIUS. Segera Trygve Helgaker lan Poul Jorgensen gabung ing proyek punika. Ing taun 2006 Poul Jorgensen lan Trygve Helgaker miwiti sebuah proyek ambisius kaliyan ancasipun ingkang pungkasan saking peneliti DFT skala linear. Pembangunan dipunwiwiti ing kerangka, dalton, ananging dados metodologi skala linier secara intrinsik AO berbasis, ananging sisanipun saking dalton secara intrinsik MO berbasis. [3]

Dalton Atom Teori[sunting | sunting sumber]

Democritus ingkang miwiti ngusulaken ingkang wontenipun atom, ananging betah wekdal ngantos rongewu taun, sakderengipun atom dipunpanggenaken ing pijakan ingkang solid dados objek kimia dasar dening John Dalton (1.766-1.844). menawinipun kalih abad laminipun, teori atom ajeg ngelampahi ing pamikiran kimia moderm. ingkang wiwitan dipunusulaken wonten atom ananging mbetahaken wekdal menika kalih ewu taun sakderenge atom dipunpanggenaken ing pijakan ingkang solid dados objek kimia dasar dening John Dalton (1.766-1.844). menika kalih abad lami, teori atom Dalton ajeg kalampah ing pemikiran kimia modern. Dalton Atom Teori :

  1. sedaya materi saking atom, atom kapisahaken lan dipunhancuraken.
  2. sedaya atom saking unsur katamtu inggih punika identik ing massa lan sifat.
  3. Senyawa kabentuk saking kombinasi saking kalih utawi langkung jenis atom.
  4. Reaksi kimia inggih punika penataan ulang saking atom.

Teori atom moderm, tentu kemawon, cekap langkung katingal saking teori dalton, ananging esensi saking teori dalton ajeg kalampahan. Sak punika mangertosi atom saged hancurnaken ngelampahi reaksi nuklir, ananging boten kaliyan reaksi kimia, ugi wonten pinten-pinten jenis atom (benten kaliyan massanipun) ing suatu elemen ingkang dipuntepang dados isotop, snsnging isotop unsur gadahi sifat kimia ingkang sami. Katah fenomena kimia ngantos sakmene noten saged dipunjlentrehake dening dalton kaliyan teorinipun. Teori dalton kaliyan vepet dados landasan teoiritis ing kimia. [4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Pengerian Dalton(dipununduh Tanggal 26 Oktober 2012)
  2. ^ dalton (dipunuduh Tanggal 26 Oktober 2012)
  3. ^ Dalton (dipununduh Tanggal 26 Oktober 2012)
  4. ^ atom teori (dipununduh Tanggal 26 Oktober 2012)

Cithakan:Disambig nama

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dalton&oldid=868915"