Dalan Tol Jagorawi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dalan Tol Jagorawi
Gambar:Jagorawi.jpg
Dalan Tol Jagorawi ing Bogor-Ciawi interchange
Dawa 46 km
Pembangunan 1973-1978
Pengelola PT Jasamarga (Persero) Tbk.

Dalan Tol Jagorawi iku dalan tol pisanan ing Indonésia sing wiwit dibangun ing taun 1973, ngubungaké Jakarta-Bogor-Ciawi. Dalan tol iki dibangun nganggo béya Rp350.000.000,00/kilometer kanthi kurs rupiah nalika uwi.[1] Dalan tol sing dawané luwih kurang 60 km iki diresmèkaké Presidhèn Soeharto ing tanggal 9 Maret 1978. Nalika diresmèkaké, dalan tol kasebut nembé ros Jakarta-Citeureup waé, kanthi karyawan 200 wong.[2] Dalan tol Jagorawi arupa dalan tol pisanan sing dibéayani APBN saka utang jaba negri, banjur pengelolaané diprecayaké marang PT. Jasa Marga minangka modhal wiwitan parusahan kasebut lan minangka penyertaan pamaréntah.[3]
Dalan tol Jagorawi dikelola déning PT. Jasa Marga Indonesia. Jagorawi dhéwé cekakan saka tembung (Ja)karta - Bo(gor) - Ci(awi). Dalan tol iki ngliwati Kutha Jakarta Wétan, Kutha Depok, Kabupatèn Bogor, lan Kutha Bogor.

Gerbang Tol[sunting | sunting sumber]

Gerbang tol Kilomèter Katrangan
Cililitan 2 Gerbang mlebu Dalan Tol Ubeng Jero kutha (arah Jakarta)
Ramp Taman Mini 4 Gerbang metu menyang TMII, Kramat Jati, Pondhok Gede
Taman Mini Utama 5 Gerbang akhir Dalan Tol Jagorawi (arah Jakarta)
Dukuh 7 Gerbang mlebu Dalan Tol Ubeng Jaba Jakarta
Pasar Rebo 8
Cibubur 13 Gerbang metu menyang Cisalak, Cileungsi, Cikeas
Cibubur Utama 14 Gerbang awal Dalan Tol Jagorawi (arah Bogor/Ciawi)
Cimanggis 18 Telah dibuat gerbang tol Cimanggis Utama (pengganti Gerbang Tol Taman Mini Utama)
Gunung Putri 24 Gerbang metu menyang Bekasi dan Kranggan
Citeureup 28 Gerbang metu menyang Cibinong
Sentul 34 Gerbang metu menyang Sirkuit Sentul dan Kabupaten Bogor
Sentul Selatan 37 Gerbang metu menyang Sentul City
Gerbang mlebu Dalan Tol Ubeng Jaba Bogor
Bogor 42 Gerbang akhir Dalan Tol Jagorawi (menyang Bogor Kota, Tajur, Kebun Raya Bogor) (arah Bogor)
Gerbang awal Dalan Tol Jagorawi (arah Jakarta/Ciawi)
Ciawi 44 Gerbang akhir Dalan Tol Jagorawi (menyang Ciawi, Sukabumi, Gadog, Cisarua, Puncak) (arah Ciawi)
Gerbang awal Dalan Tol Jagorawi (arah Jakarta/Bogor)

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Jagorawi", Arief Rahman Topan, Jurnal Republik. diaksès tanggal 15 September 2007. 
  2. ^ "Profil PT. Jasa Marga (Persero)", Infotol, Astaga.com, 27 Februari 2006. diaksès tanggal 15 September 2007. 
  3. ^ "Tol Jagorawi Merupakan Modal Awal PT Jasa Marga", Badan Penelitian dan Pengembangan SDM, Depkominfo, 4 September 2007. diaksès tanggal 10 Februari 2008. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dalan_Tol_Jagorawi&oldid=829939"