Dalan Tol Cipularang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dalan Tol Cipularang
(Cikampek-Purwakarta-Padalarang)
Dalan tol Cipularang
Dawa 54 km
Pembangunan 2005
Pengelola PT Jasamarga (Persero) Tbk.

Dalan Tol Cipularang (CIkampek - PUrwakarta - PadaLARANG) iku dalan tol ing Indonésia sing ngubungaké kutha Jakarta dan Bandhung. Dalan tol iki rampung dibangun ing pungkasan April 2005. Tol iki mbentang wiwit saka Cikampek - Purwakarta nganti Padalarang. Tol iki dumunung ing tlatah pagunungan saéngga dalané munggah-mudhun lan uga nduwèni akèh kreteg sing dawa lan dhuwur.
Pembangunannya dipérang dadi 2, yaitu:

  • Tahap 1: Cikampek-Sadang lan Padalarang-Cikamuning (17,5 km)
  • Tahap 2: Sadang-Cikamuning (41 km)

Liwat tol iki, jarak Jakarta-Bandhung mung mbutuhaké wektu 1 jam 30 menit (yèn ora macet) lan diitung saka Cawang.
Tol iki uga dipepaki alat pangukur kacepetan tetumpakan. Yèn ngliwati wates kacepetan, nganggo kamera.

Tanggal Kilomèter Wilayah
28 November 2005 91,6 Pasir Honje, Purwakarta
29 Januari 2006 96,8 Kampung Lebak Ater, Kecamatan Darangdan, Purwakarta

Gerbang tol[sunting | sunting sumber]

Jeneng Kilomèter Tujuan
Sadang 79 Purwakarta, Sadang, Subang
Jatiluhur 85 Purwakarta, Jatiluhur, Ciganea
Cikamuning 115 Cikamuning, Cikalong Wetan, Purwakarta
Padalarang Barat 122 Purwakarta, Cikampek, Jakarta, Cianjur, Bandhung, Cileunyi
Gerbang perbatasan Dalan Tol Cipularang dan Padaleunyi
Padalarang 123 Padalarang, Cianjur, Cikalong

Kreteg[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki dhaptar kreteg ing Dalan Tol Cipularang:

Jeneng Dawa Kilomèter
Ciujung 550 meter 95
Cisomang 252 meter 101
Cikubang 500 meter 110
Cipada 720 meter 110
Cimeta 400 meter 117

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]