Daihatsu Terios

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Daihatsu Terios

Daihatsu Terios yaiku salah sijiné [[montor] SUV prodhuksi Daihatsu kang nggantèkaké Daihatsu Taruna.[1] Montor jinis iki digawé kanthi kolaborasi karo Toyota Rush.[1] Daihatsu Terios dikenalaké kang sepisanan ing pasar Éropah ing taun 2006.[1] Daihatsu Terios dikenalaké ing Indonésia sawisé dikenalaké ing Jepang.[1] Daihatsu Terios kang dikenalaké kanthi jinis short wheelbase.[1]

Ing pungkasan taun 2006 PT Astra Daihatsu Motor kang dadi Agen Tunggal Pemilik Merek Daihatsu ing Indonésia nggawé versi long wheelbase kang sepisanan ing pasar global kanthi kapasitas penumpang kang cacahé pitu penumpang diwasa.[2] Mobil iki uga nduwéni dapur pacu kang kodhené 3SZ-VE 1.500 cc DOHC 16 Valve VVT-i kanthi tenaga 109 hp/5.500 rpm lan torsine 145 Nm/4.000 rpm.[2]

Kanggo versi Indonésia Daihatsu Terios ora nduwé ABS, EBD, Airbag (kantung udara), lan sistem penggerak 4WD. Déné versi ekspor wis nduwéni fitur-fitur kang ora ana ing vèrsi Indonésia.[1]

Bedane karo Toyota Rush[sunting | sunting sumber]

Bedané Toyota Rush lan Terios lumayan akèh.[2] Terios digawé kanggo kapasitas penumpang kang cacahé 7 déné Toyota Rush mung kanggo penumpang kang cacahé lima, saéngga jok kang bagéyan mburi ing Rush biyasané optional.[2] Saliyané iku ABS lan Airbag wis ana ing Toyota Rush.[2]

Daihatsu Taruna[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Daihatsu Taruna

Ing luar negri Daihatsu Taruna dianggep dadi generasi sepisanan saka Daihatsu Terios, saéngga Terios kang saiki didol dianggep generasi kang kaping loro.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (en)topgear.com(dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)daihatsu.co.id(dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daihatsu_Terios&oldid=831600"