Daftar pulo ing Segara Baltik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Artikel iki arupa daftar pulo ing Segara Baltik.

Miturut ukuran[sunting | sunting sumber]

  1. Gotland (2,994 km², duwèké Swedia)
  2. Saaremaa (2,673 km², duwèké Estonia)
  3. Öland (1,342 km², duwèké Swedia)
  4. Hiiumaa (989 km², duwèké Estonia)
  5. Rügen (935 km², duwèké Jerman)
  6. Bornholm (588 km², duwèké Denmark)
  7. Usedom (445 km², kapérang Polandia lan Jerman)
  8. Wolin (265 km², duwèké Polandia)
  9. Muhu (198 km², duwèké Estonia)
  10. Fehmarn (185 km², duwèké Jerman)
  11. Värmdö (181 km², duwèké Swedia)

Miturut populasi[sunting | sunting sumber]

  1. Usedom (76,500 jiwa, kapérang Polandia lan Jerman)
  2. Rügen (73,000 jiwa, duwèké Jerman)
  3. Gotland (57,381 jiwa, duwèké Swedia)
  4. Bornholm (44,100 jiwa, duwèké Denmark)
  5. Saaremaa (40,312 jiwa, duwèké Estonia)
  6. Öland (23,000 jiwa, duwèké Swedia)
  7. Wolin (17,000 jiwa, duwèké Polandia)
  8. Fehmarn (14,000 jiwa, duwèké Jerman)
  9. Hiiumaa (10,000 jiwa, duwèké Estonia)
  10. Muhu (1,822 jiwa, duwèké Estonia)

Kapuloan Åland (duwèké Finlandia) dumunung ing gerbang Teluk Bothnia nandhani wates lor Segara Baltik.

Pulo-pulo Swedia kang paling gedhé Zealand (7,000km² 2,200,000 jiwa) lan Funen (2,984km² 400,000 jiwa) dumunung ing antarané Segara Baltik lan Kattegat.