Dhaptar pulo ing Segara Aegea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Daftar pulo ing Segara Aegea)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Daftar pulo ing nguisor iki arupa daftar pulo ing Segara Adriatik.

The Cyclades[sunting | sunting sumber]

Basa Inggris Basa Yunani Basa Yunani kuna Basa Latin Jeneng abad tengahanl
Amorgos Αμοργος Amorgos Hyperia Amorgus Amorgo
Anafi Ανάφι Anafi Anafi
Andros Άνδρος Ándros Andros Andrus Andro
Antiparos Αντιπαρος Antiparos Holiaros
Delos Δήλος Dhilos Dhilos
Despotiko Δεσποτικό Despotiko
Donousa Δονούσα Donousa
Folegandros Φολέγανδρος Folegandros Polikandro
Ios Ίος Ios Phoiniki Nio
Kea (Gia) Κέα Kea, Τζια Tzia (Zia) Keos Ceus Zia
Kimolos Κίμωλος Ekhinoussa Argentiera Argentiera
Koufonisi Koufonisia
Kythnos Κύθνος (Θερμιά) Dhryopis
Milos Μήλος Mílos Zefyria Milo
Mykonos Μύκονος Míkonos Mikonos Myconus Micone
Naxos Νάξος Náxos Dhia Naxus Axia
Paros Πάρος Paros Minois Paro
Polyaigos Πολύαιγος Polyaigos
Rineia Ρήνεια Rineia
Santorini (Thera) Σαντορίνη Santoríni, Θήρα Thira Kallisti Thera Santa Irene
Schinousa Σχοινούσα Schinousa
Serifos Σέριφος Serfo
Sifnos Σίφνος Merope Sifano
Sikinos Σίκινος Oinoe Sicino
Syros Σύρος Syros Syra
Thirasia Θηρασία Thirasia
Tinos Τήνος Ophioussa Tenus Teno

Kapuloan Dodecanese[sunting | sunting sumber]

Basa Inggris Basa Yunani Basa Yunani kuna Basa Latin Jeneng abad tengahan Basa turki
Agathonisi Αγαθονήσι Agathonisi Hyetoussa Eşek adacığı, EşekAdası
Arki Αρκοί Arki Nergiscik adası
Armathia Αρμαθειά Armatheia Armathia Armathia
Alimia Αλίμια Alimia Alimia Alimia
Astakida Αστακίδα Astakida Astakis Astakida
Astypalia Αστυπάλαια Astypália Astypalaia Astypalaia Stampalia İstanbulya
Chamili Χαμηλή Chamili Hamili Hamili
Gaidaros Γάιδαρος Gaidaros Onos Gaidaros
Gyali Γυαλί Gyalí Sakarcılar, Yalı adacığı
Halki Χάλκι Hálki Khalkeia Chalceia Herke
Kalolimnos Καλόλιμνος Kalolimnos Kalolimnos Kalolimnos
Kalymnos Κάλυμνος Kálymnos Calydne Calymnus Calino Kilimli, Kelemez
Kandelioussa Καντελιούσσα Kandelioussa Kandelioussa Kandeliousa
Karpathos Κάρπαθος Kárpathos Porphyris Carpathus Scarpanto Kerpe
Kassos Κάσος Kásos Akhne Cassus Casso Çoban, Kaşot
Kastellórizo (Megisti) Καστελλόριζο Kastellórizo Megisti Castelrosso Kızılhisar, Meis
Kos Κώς Kós Caris Cos Co İstanköy
Leros Λέρος Léros Leros Lerus Lero İleriye, İleryoz
Lipsi (Lipsos) Λειψοί İlipsi
Nisyros Νίσυρος Nísyros İncirli
Patmos Πάτμος Pátmos Patino Batnaz
Pacheia Παχειά Pacheia Pachia Pahia
Platy Παχειά Platy Plati Plati
Pserimos Ψέριμος Pserimos Keçi, İpserim, Kapari adası
Rho Ρω Rho Kara Ada
Rhodos Ρόδος Rodhos Telchinis Rhodus Rodo Rodos
Strongili Στρογγύλη Strongyli Strongili Strongyli Çam Adası
Symi Σύμη Symi Metapontis Sömbeki
Syrna Σύρνα Syrna Sirna Sirna
Telendos Τέλενδος Telendos
Tilos Τήλος Tílos Agathoussa Telus Piscopi İlyaki, İlkil, Papazlık
Zafora Ζαφόρα Zafora Zafora Zafora

Kapuloan Aegea Lor[sunting | sunting sumber]

Basa Inggris Basa Yunani Ancient Basa Yunani Basa Latin Jeneng abad tengahan Basa Turki
Chios Χίος Khíos Sakız
Chryse
Cunda Hekatonisa Hecatonessos Hecatonessus Moshonissia Cunda, Alibey
Icaria Ικαρία Ikarίa Ahikerya, Karyot, İkarya
Lemnos Λήμνος Límnos Lemnos Limni, Ilımlı
Imbros Ίμβρος Imvros Imvros Imbrus Imbro Gökçeada, İmroz
Lesbos Λέσβος Lésvos Lesbos Midilli
Samos Σάμος Sámos Sisam
Samothrace Σαμοθρακη Samothraki Samothrace Semadirek, Semendirek, İslamdirek
Tenedos Τένεδος Tenedhos Tenedhos Tenedus Tenedo Bozcaada
Thasos Θάσος Thásos Thasos Taşoz

Kapuloan Saronic[sunting | sunting sumber]

Basa Inggris Basa Yunani
Aegina Αίγινα Egina
Angistri Ankistrion
Dokos Δοκός Dokós
Hydra Υδρα Ydra
Poros Πόρος Póros
Salamis Σαλαμίνα Salamína
Spetses Σπέτσες Spétses

The Sporades[sunting | sunting sumber]

Basa Inggris Basa Yunani
Alonnisos Αλόννησος Alónnisos
Skiathos Σκιάθος Skiáthos
Skopelos Σκόπελος Skópelos
Skyros Σκύρος Skyros

Pulo-pulo kang ora diklompokaké[sunting | sunting sumber]

Basa Inggris Basa Yunani Basa Turki
Kreta Κρήτη Kríti Girit
Dia Dia Dia
Euboea Εύβοια Eúboea, Evia Eğriboz, Ağrıboz, İğriboz
Gavdos Γαύδος Gavdos Gavda
Makronisos Μακρόνησος Makronisos