Daftar karakter Detektif Conan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Personaggi di Detective Conan.png
Alcuni dei personaggi nell'anime. Da sinistra a destra, in alto, ci sono: Kazuha Toyama, Heiji Hattori, Sonoko Suzuki, Ran Mori, Kogoro Mori, Eri Kisaki ed Hiroshi Agasa; in basso, sempre da sinistra a destra, vi sono: Genta Kojima, Mitsuhiko Tsuburaya, Conan Edogawa, Ai Haibara e Ayumi Yoshida
Gambar:Conannrakan.png
Kebanyakan watak-watak seperti mereka muncul dalam anime.Bahagian belakang dari kiri ke kanan: Kazuha Toyama, Heiji Hattori, Sonoko Suzuki, Ran Mouri, Kogoro Mouri, Eri Kisaki, Hiroshi Agasa. Bahagian depan dari kiri ke kanan: Genta Kojima, Mitsuhiko Tsuburaya, Conan Edogawa, Ai Haibara, Ayumi Yoshida
Gambar:Profesoragasa.jpg
Profesor Agasa
Gambar:Sonokooo.jpg
Sonoko Suzuki
Gambar:Makran.jpg
Kisaki Eri
Gambar:Kiddo.jpg
Kaitou Kid

thumb|left|130px|Subaru Okiya

Gambar:Detective Conan Characters.png
Bagian belakang saking kiri ke kanan : Kazuha Toyama, Heiji Hattori, Sonoko Suzuki, Ran Mouri, Kogoro Mouri, Eri Kisaki, Hiroshi Agasa. Bagian depan dari kiri ke kanan : Genta Kojima, Mitsuhiko Tsuburaya, Conan Edogawa, Ai Haibara, Ayumi Yoshida
Gambar:Black Organization (Case Closed).png
Jimmy Kudo with the currently known members of the Black Organization sans Bourbon.
Gambar:Police (Case Closed).png
The characters of the Tokyo Metropolitan Police. From the bottom going up, left to right, is Yumi Miyamoto, Chiba, Ninzaburo Santos, Miwako Sato, Wataru Takagi, and Inspector Joseph Meguire.
Gambar:FBI (Case Closed).png
The FBI agents from left to right are Jodie Starling, James Black, and Shuichi Akai.


Serial Detektif Conan nampilakèn tokoh-tokoh ciptaan Gosho Aoyama. Alur utama cerita punika nggadahi wosing gati panggènan ing Jepang, kaliyan ngginaakèn asma-asma panggènan kasunyatan kadasta Tokyo lan Osaka, ananging ugi ngginaakèn asma panggenan fiktif kadasta Kota Beika. Serial punika sampun kalangsungakèn ngntos 1994, kaliyan jumlah episode anime katahipun 595 ingkang kapĢèang dados 18 musim lan jumlah bab manga katahipun 755 ingkang kaperang dados 70 volume lan wonten ingkang ndereng dipunkempalaken ing salebeting volume. Serial punika berkisah babagan tiyang detektif SMA, Shinichi Kudo, ingkang populaaritas nembe menanjak amargi mbantu polisi mungkasi dados kasus[1]. Menawi dinten menginvestigasi 2 tiyang ingkang mencurigakan, ingkang lajeng dipunmangertosi dados Gin lan Vodka, piyambakipun katingal menawi Gin, Gin pun menthung, lajeng dipunpeksa ngunjuk sebuah racun ndamelan organisasinya Gin[2]. Saksampune punika, piyambakipun bangun lan manggih piyambakipun dados seorang bocah alit. nyadari menawi kalih tiyang kasebut badhe nyelidiki, Shinichi ngginaaken asma samaran Conan Edogawa kangge identitas enggal. Piyambakipun lajeng manggen kaliyan koncawiwit masa alitipun, Ran Mouri lan ayahipun Kogoro Mouri. Versi Funimation nggadahi sejumlah bentenipun asma tokoh kaliyan versi asli[3]. Asma-asma ing daftar punika menika asma miturut versi Basa Indonesia ingkang dipunterbitaken dening Elex Media Komputindo. Kangge tokoh ingkang kawiwitan muncul ing jilid ingkang dereng dipunterbitaken Elex Media Komputindo, tasih nggangge asma aslinipun (romaji basa Jepang).

Tokoh utama[sunting | sunting sumber]

Shinichi Kudo[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Shinichi Kudo

Shinichi Kudo (工藤 新一 Kudō Shinichi?) inggih punika tokoh protagonis utama saking serial Detektif Conan. Piyambakipun lajeng nggadahi asma samaran Conan Edogawa (江戸川 コナン Edogawa Conan?). Conan Edogawa berasal dari nama Arthur Conan Doyle lan Edogawa Rampo.[4] Shinichi Kudo inggih punika tiyang detektif SMU ingkang misuhur sampun misuhur mbantu polisi nyeleseaken kasus sulit. Ing salah satunggaling dinten nginvestigasi kalih tiyang ingkang ncurigakan, ingkang saklajengipun dipunmangertosi minangka Gin lan Vodka, dia terlihat oleh Gin, dipukul, lalu dipaksa meminum racun[5]. Saksampune punika, piyambakipun bangun lan menemukan piyambakipun sampun dados anak alit. nyadari menawi kalih tiyang kasebut badhe nyelidiki, Shinichi ngginaaken asma samaran Conan Edogawa kangge identitas enggalipun. Piyambakipun lajeng tinggal kaliyan kancanipun Ran Mouri lan mbantu ayahipun Kogoro Mouri, tiyang detektif swasta, kangge nyeleseaken kasus, kaliyan harapan saged nemuaken kasus ingkang nggayutaken Organisasi Hitam. Piyambakipun ing salebeting komik Detektif Conan basa Inggris utawi langkung misuhur dipuntepang minangka Case Closed ing Amerika Serikat, Shinichi Kudo bernama Jimmy Kudo. Ing drama spesial, Shinichi Kudo dipunperanaken dening Shun Oguri, ananging dipungantos dening Mizobata Junpei.

Ran Mouri[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Ran Mouri

Ran Mouri inggih punika konca Shinichi Kudo wiwit alit . Ran lan Shinichi mboten nate wani ngungkapaken perasaanipun. Ran inggih punika tiyang detektif, Kogoro Mouri, lan tiyang pengacara handal, Eri Kisaki. Sakpunika Ran manggen kaliyan ayahipun, Kogoro Mouri.

Salah satunggaling sahabat Ran inggih punika Sonoko Suzuki menika bocah direktur perusahaan Suzuki. Ran ahli ing karate, ananging Ran takut kaliyan hantu lan kewan katamtu. Ran inggih punika ketua klub karate ing sekolahipun. Ran inggih punika tiyang ingkang enem ingkang gampil nangis. Ing versi basa Inggris, Ran asmanipun Rachel Moore. Ran nate hampir mbongkar identitas asli Conan Edogawa. Ing drama spesial, Ran Mouri dipunperanaken dening Tomoka Kurokawa, ananging dipungantos dening Kutsuna Shiori.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Aoyama, Gosho (1994-06-18). "Volume 1" (in Jepang). 名探偵コナン. Tokyo: Shogakukan. ISBN 4-09-123371-6.
  2. ^ Aoyama, Gosho (1994-06-18). "Volume 1" (in Jepang). 名探偵コナン. Tokyo: Shogakukan. ISBN 4-09-123371-6.
  3. ^ http://anime.mikomi.org/series/816.html
  4. ^ Aoyama, Gosho (1994-06-18). "Volume 1" (in Jepang). 名探偵コナン. Tokyo: Shogakukan. ISBN 4-09-123371-6.
  5. ^ Aoyama, Gosho (1994-06-18). "Volume 1" (in Jepang). 名探偵コナン. Tokyo: Shogakukan. ISBN 4-09-123371-6.