Daftar igir magnet

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Igir magnet (en:Magnetic hill) uga diarani Gravity hill yaiku papan panggonan (biasané nang igir-igir) sing miring sethithik nanging sawangan pinggirané kayata tetanduran, lemah lan watu-watu karang uga miring kewalikané. Kahanan iki marekaké tipuan mata (en:optical illusion), mangka dalan sing sakjane mudhun bisa ketok munggah. Mobil utawa kendaraan ketok bisa laju dhéwé (kaya kesedhot magnét) munggah dalan sing nanjak (padahal iki namung tipuan mata) sabeneré dalané kuwi mudhun.

Nang seluruh donya akeh panggonan sing nduweni fenomena iki kayata :

Australia[sunting | sunting sumber]

Magnetic Hill ing Orroroo, South Australia

China[sunting | sunting sumber]

  • Gansu: a 200 ft (61 m) slope at an angle of 15 degrees where water runs uphill, in a desert region of Yugur County. The site has been tested by scientists, including physics professor Fang Xiaoming from Lanzhou University.[3]

India[sunting | sunting sumber]

Indonesia[sunting | sunting sumber]

Igir Magnet, Limpakuwus, Indonesia

Korea Kidul[sunting | sunting sumber]

Saudi Arabia[sunting | sunting sumber]

  • Wadi al Jinn (Valley of Jinns) in Madinah. The Co-ordinates for this Hill are 24.7225583333 N, 39.4445166667 E .[10][11][12]

Amerika Serikat[sunting | sunting sumber]

Alaska[sunting | sunting sumber]

Alabama[sunting | sunting sumber]

Texas[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daftar_igir_magnet&oldid=830128"