Daftar disiplin akademik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
bidang studi

Disiplin akademik utawi bidang studi inggih punika salah satunggaling cabang èlmu pengetahuan ingkang dipunwucalaken utawi dipuntliti ing tingkat perguruan tinggi. [1] Disiplin- disiplin ilmu punika punika dipunjabaraken lan dipunakeni déning jurnal akademik ingkang medalaken asiling riset wonten ing satunggaling bidhang saha masarakat ingkang terpelajar lan departemèn utawi fakultas akademik ingkang dados papanipun para praktisi ing bidhang kasebat. Saben bidhang studi padatanipun gadhah sapérangan sub disiplin utawi cabang ingkang garis wates ing saben bidhang kasebat asring asipat padamelan lan boten cetha.

Ilmu alam[sunting | sunting sumber]

Biologi[sunting | sunting sumber]

Fisika[sunting | sunting sumber]

Ilmu antariksa[sunting | sunting sumber]

Ilmu bumi[sunting | sunting sumber]

Kimia[sunting | sunting sumber]

Matematika dan ilmu komputer[sunting | sunting sumber]

Matematika[sunting | sunting sumber]

Ilmu komputer[sunting | sunting sumber]

Ilmu sosial[sunting | sunting sumber]

Antropologi[sunting | sunting sumber]

Arkeologi[sunting | sunting sumber]

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Geografi[sunting | sunting sumber]

Ilmu politik[sunting | sunting sumber]

Kajian etnik[sunting | sunting sumber]

Kajian gender[sunting | sunting sumber]

Kajian wilayah[sunting | sunting sumber]

Psikologi[sunting | sunting sumber]

Sosiologi[sunting | sunting sumber]

Humaniora[sunting | sunting sumber]

Agama[sunting | sunting sumber]

Arsitektur, desain, dan seni terapan[sunting | sunting sumber]

Bahasa dan linguistik[sunting | sunting sumber]

Filsafat[sunting | sunting sumber]

Sastra[sunting | sunting sumber]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Seni pertunjukan[sunting | sunting sumber]

Musik[sunting | sunting sumber]

Tari[sunting | sunting sumber]

Film dan televisi[sunting | sunting sumber]

Teater[sunting | sunting sumber]

Seni rupa[sunting | sunting sumber]

Ilmu terapan[sunting | sunting sumber]

Bisnis[sunting | sunting sumber]

Hukum[sunting | sunting sumber]

Ilmu keluarga dan konsumen[sunting | sunting sumber]

Ilmu kesehatan[sunting | sunting sumber]

Ilmu militer[sunting | sunting sumber]

Ilmu perpustakaan dan museum[sunting | sunting sumber]

Jurnalisme, media, dan komunikasi[sunting | sunting sumber]

Kesejahteraan sosial[sunting | sunting sumber]

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

Pertanian dan kehutanan[sunting | sunting sumber]

Teknik[sunting | sunting sumber]

Urusan publik[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]