Daftar Présidhèn Turki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kaca iki nyajèkaké kabèh daftar Présidhèn Turki gunggungé sewelas kepala negara selaras Perang Kamardikan Turki. Kanggo daftar panguwasa pangganti Kekhalifahan Ustmaniyah, pirsani Dinasti Usmani.

Key: CHP DP Militèr ANAP DYP AKP Non-partai Pejabat

Présidhèn[sunting | sunting sumber]

Jeneng Gambar Wiwit Njabat Akir Jabatan Latar Wuri
1 Mustafa Kemal Atatürk[1] Atatürk.jpg 29 Oktober 1923 10 November 1938 CHP
2 Mustafa İsmet İnönü[2] Portrait of Ismet Inonu.jpg 11 November 1938 22 Mei 1950 CHP
3 Mahmut Celal Bayar Celal Bayar.GIF 22 Mei 1950 27 Mei 1960 DP
4 Cemal Gürsel 100px 10 Oktober 1961 28 Maret 1966 Militèr
5 Cevdet Sunay 100px 28 Maret 1966 28 Maret 1973 Militèr
6 Fahri Korutürk Fahri Korutürk.GIF 6 April 1973 6 April 1980 Militèr
7 Kenan Evren Kenan evren.jpg 9 November 1982 9 November 1989 Militèr
8 Turgut Özal Turgut Ozal.jpg 9 November 1989 17 April 1993 ANAP
9 Süleyman Demirel Suleyman Demirel 1998.jpg 16 Mei 1993 16 Mei 2000 DYP
10 Ahmet Necdet Sezer Ahmet Necdet Sezer.jpg 16 Mei 2000 28 Agustus 2007 Ketua Mahkamah Agung
11 Abdullah Gül Abdullah Gül (Brasília, 19.1.2005).jpeg 28 Agustus 2007 Isih Njabat AKP

Garis wektu[sunting | sunting sumber]

  • Oranye: Présidhèn kapilih, nanging duwé latar wuri militèr
  • Abang: Kepala negara (sawisé kudeta klompok militèr)
  • Ijo: Présidhèn sipil
  • Putih: Pejabat présidhèn sauntara

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Njabat kanggo kaping papat mangsa jabatan. Dipilih parlemèn taun 1923, 1927, 1931, dan 1935.
  2. ^ Njabat kanggo kaping papat mangsa jabatan. Dipilih parlemèn taun 1938, 1939, 1943, lan 1946.