Daftar Juwara Donya Pembalap Formula Siji

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Michael Schumacher memegang rekor untuk juwara donya F1 sebanyak tujuh kali.
100px
Formula Siji
Artikel:

Sajarah Formula Siji
Peraturan Formula Siji
Montor Formula Siji
Balapan Formula Siji
Mangsa ngarep Formula Siji

Daftar:
Pambalap (Juwara donya)
Konstruktor (Juwara donya)
Grand Prix | Sirkit
Rekor | Tokoh

Juwara donya Formula Siji sing sepisanan yakuwi Nino Farina. Kajuwaraan donya pembalap F1 dianakaké kanggo sepisanan yakuwi 1950. Pembalap pisanan sing dadi juwara donya sacara maturut-turut yakuwi Alberto Ascari, sing dadi juwara donya ing mangsa 1952 lan 1953.

FIA sacara resmi ora nyatakaké juwara marang sawijining pembalap nganti pungkasan mangsa, nanging sawijining pembalap dinyatakaké sacara "de facto" juwara donya nalika ora ana pembalap sing mampu nyaingi skor-é, senadyan yèn éntuk nilai penuh jroning sisa kompetisi. Kajuwaraan donya pembalap wis mengalami bab iki kaping 23 saka total 56 mangsa sing ana. Mangsa kompetisi sing nduwèni juwara donya paling awal kedadéyan ing mangsa 2002, nalika Michael Schumacher ngamanaké gelar juwara donya senadyan isih kasisa enem seri balapan.

Miturut mangsa[sunting | sunting sumber]

Mangsa Pembalap Tim Pole Menang Podium Paling cepet Nilai Juwara donya Béda nilai
1950 Flag of Italy.svg Nino Farina Alfa Romeo 2 3 3 3 30 Seri ka-7 saka 7 3
1951 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 4 31 5 5 31 Seri ke 8 saka 8 6
1952 Flag of Italy.svg Alberto Ascari Ferrari 5 6 6 6 36 Seri ke 6 saka 8 12
1953 Flag of Italy.svg Alberto Ascari Ferrari 6 5 5 4 34.5 Seri ke 8 saka 9 6.5
1954 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio Maserati, Mercedes2 5 6 7 3 42 Seri ke 7 saka 9 16.9
1955 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio Mercedes-Benz 3 4 5 3 40 Seri ke 6 saka 7 16.5
1956 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio Ferrari 6 33 54 4 30 Seri ke 8 saka 8 3
1957 Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio Maserati 4 4 6 2 40 Seri ke 6 saka 8 15
1958 Flag of the United Kingdom.svg Mike Hawthorn Ferrari 4 1 7 5 42 Seri ke 11 saka 11 1
1959 Flag of Australia.svg Jack Brabham Cooper* 1 2 5 1 31 Seri ke 9 saka 9 4
1960 Flag of Australia.svg Jack Brabham Cooper* 3 5 5 3 43 Seri ke 8 saka 10 9
1961 Flag of the United States.svg Phil Hill Ferrari* 5 2 6 2 34 Seri ke 75 saka 8 1
1962 Flag of the United Kingdom.svg Graham Hill BRM* 1 4 6 3 42 Seri ke 9 saka 9 12
1963 Flag of the United Kingdom.svg Jim Clark Lotus* 7 7 9 6 54 Seri ke 7 saka 10 21
1964 Flag of the United Kingdom.svg John Surtees6 Ferrari* 2 2 6 2 40 Seri ke 10 saka 10 1
1965 Flag of the United Kingdom.svg Jim Clark Lotus* 6 6 6 6 54 Seri ke 7 saka 10 14
1966 Flag of Australia.svg Jack Brabham Brabham* 3 4 5 1 42 Seri ke 7 saka 9 14
1967 Flag of New Zealand.svg Denny Hulme Brabham* 0 2 8 2 51 Seri ke 11 saka 11 5
1968 Flag of the United Kingdom.svg Graham Hill Lotus* 2 3 6 0 48 Seri ke 12 saka 12 12
1969 Flag of the United Kingdom.svg Jackie Stewart Matra* 2 6 7 5 63 Seri ke 8 saka 11 26
1970 Flag of Austria.svg Jochen Rindt Lotus* 3 5 5 1 45 Seri ke 127 saka 13 5
1971 Flag of the United Kingdom.svg Jackie Stewart Tyrrell* 6 6 7 3 62 Seri ke 8 saka 11 29
1972 Flag of Brazil.svg Emerson Fittipaldi Lotus* 3 5 8 0 61 Seri ke 10 saka 12 16
1973 Flag of the United Kingdom.svg Jackie Stewart Tyrell 3 5 8 1 71 Seri ke 13 saka 15 16
1974 Flag of Brazil.svg Emerson Fittipaldi McLaren* 2 3 7 0 55 Seri ke 15 saka 15 3
1975 Flag of Austria.svg Niki Lauda Ferrari* 9 5 8 2 64.5 Seri ke 13 saka 14 19.5
1976 Flag of the United Kingdom.svg James Hunt McLaren 8 6 8 2 69 Seri ke 16 saka 16 1
1977 Flag of Austria.svg Niki Lauda Ferrari* 2 3 10 3 72 Seri ke 14 saka 16 17
1978 Cithakan:Bendera am.c3.a9rika sar.c3.a9kat Mario Andretti Lotus* 8 6 7 3 64 Seri ke 148 saka 16 13
1979 Flag of South Africa.svg Jody Scheckter Ferrari* 1 3 6 0 51 Seri ke 13 saka 15 4
1980 Flag of Australia.svg Alan Jones Williams* 3 5 10 5 67 Seri ke 13 saka 14 13
1981 Flag of Brazil.svg Nelson Piquet Brabham 4 3 7 1 50 Seri ke 15 saka 15 1
1982 Flag of Finland.svg Keke Rosberg Williams 1 1 6 0 44 Seri ke 16 saka 16 5
1983 Flag of Brazil.svg Nelson Piquet Brabham 1 3 8 4 59 Seri ke 15 saka 15 2
1984 Flag of Austria.svg Niki Lauda McLaren* 0 5 9 5 72 Seri ke 16 saka 16 0.5
1985 Flag of France.svg Alain Prost McLaren* 2 5 11 5 73 Seri ke 14 saka 15 20
1986 Flag of France.svg Alain Prost McLaren 1 4 11 2 72 Seri ke 16 saka 16 2
1987 Flag of Brazil.svg Nelson Piquet Williams* 4 3 11 4 73 Seri ke 15 saka 16 12
1988 Flag of Brazil.svg Ayrton Senna McLaren* 13 8 11 3 90 Seri ke 15 saka 16 3
1989 Flag of France.svg Alain Prost McLaren* 2 4 11 5 76 Seri ke 159 saka 16 16
1990 Flag of Brazil.svg Ayrton Senna McLaren* 10 6 11 2 78 Seri ke 15 saka 16 7
1991 Flag of Brazil.svg Ayrton Senna McLaren* 8 7 12 2 96 Seri ke 15 saka 16 24
1992 Flag of the United Kingdom.svg Nigel Mansell Williams* 14 9 12 8 108 Seri ke 11 saka 16 52
1993 Flag of France.svg Alain Prost Williams* 13 7 12 6 99 Seri ke 14 saka 16 26
1994 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Benetton 6 8 10 8 92 Seri ke 16 saka 16 1
1995 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Benetton* 4 9 11 8 102 Seri ke 15 saka 17 33
1996 Flag of the United Kingdom.svg Damon Hill10 Williams* 9 8 10 5 97 Seri ke 16 saka 16 19
1997 Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve Williams* 10 7 8 3 81 Seri ke 17 saka 17 3911
1998 Flag of Finland.svg Mika Häkkinen McLaren* 9 8 11 6 100 Seri ke 16 saka 16 14
1999 Flag of Finland.svg Mika Häkkinen McLaren 11 5 10 6 76 Seri ke 16 saka 16 2
2000 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Ferrari* 9 9 12 2 108 Seri ke 16 saka 17 19
2001 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Ferrari* 11 9 14 3 123 Seri ke 13 saka 17 58
2002 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Ferrari* 7 11 17 7 144 Seri ke 11 saka 17 67
2003 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Ferrari* 5 6 8 5 93 Seri ke 16 saka 16 2
2004 Flag of Germany.svg Michael Schumacher Ferrari* 8 13 15 10 148 Seri ke 14 saka 18 34
2005 Flag of Spain.svg Fernando Alonso Renault* 6 7 15 2 133 Seri ke 17 saka 19 21
2006 Flag of Spain.svg Fernando Alonso Renault* 6 7 14 5 134 Seri ke 18 saka 18 13
2007 Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen Ferrari* 3 6 12 6 110 Seri ke 18 saka 18 1
2008 Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton McLaren 7 5 10 1 98 Seri ke 18 saka 18 1

Berdasarkan pembalap[sunting | sunting sumber]

Pembalap Total Mangsa
Flag of Germany.svg Michael Schumacher 7 1994-1995, 2000-2004
Flag of Argentina.svg Juan Manuel Fangio 5 1951, 1954-1957
Flag of France.svg Alain Prost 4 1985-1986, 1989, 1993
Flag of Australia.svg Jack Brabham 3 1959-1960, 1966
Flag of the United Kingdom.svg Jackie Stewart 1969, 1971, 1973
Flag of Austria.svg Niki Lauda 1975, 1977, 1984
Flag of Brazil.svg Nelson Piquet 1981, 1983, 1987
Flag of Brazil.svg Ayrton Senna 1988, 1990-1991
Flag of Italy.svg Alberto Ascari 2 1952-1953
Flag of the United Kingdom.svg Jim Clark 1963, 1965
Flag of the United Kingdom.svg Graham Hill 1962, 1968
Flag of Brazil.svg Emerson Fittipaldi 1972, 1974
Flag of Finland.svg Mika Häkkinen 1998-1999
Flag of Spain.svg Fernando Alonso 2005-2006
Flag of Italy.svg Nino Farina 1 1950
Flag of the United Kingdom.svg Mike Hawthorn 1958
Cithakan:Bendera am.c3.a9rika sar.c3.a9kat Phil Hill 1961
Flag of the United Kingdom.svg John Surtees 1964
Flag of New Zealand.svg Denny Hulme 1967
Flag of Austria.svg Jochen Rindt 1970
Flag of the United Kingdom.svg James Hunt 1976
Cithakan:Bendera am.c3.a9rika sar.c3.a9kat Mario Andretti 1978
Cithakan:Bendera afrika selatan Jody Scheckter 1979
Flag of Australia.svg Alan Jones 1980
Flag of Finland.svg Keke Rosberg 1982
Flag of the United Kingdom.svg Nigel Mansell 1992
Flag of the United Kingdom.svg Damon Hill 1996
Flag of Canada.svg Jacques Villeneuve 1997
Flag of Finland.svg Kimi Räikkönen 2007
Flag of the United Kingdom.svg Lewis Hamilton 2008

Miturut kabangsan[sunting | sunting sumber]

Kabangsan Pembalap Total
Flag of the United Kingdom.svg Britania Raya 9 13
Flag of Brazil.svg Brasil 3 8
Flag of Germany.svg Jerman 1 7
Flag of Argentina.svg Argentina 1 5
Flag of France.svg Prancis 1 4
Flag of Australia.svg Australia 2 4
Flag of Austria.svg Austria 2 4
Flag of Finland.svg Finland 2 3
Flag of Italy.svg Italia 2 3
Cithakan:Bendera am.c3.a9rika sar.c3.a9kat Amérika Sarékat 2 2
Flag of Canada.svg Kanada 1 1
Flag of New Zealand.svg Selandia Baru 1 1
Cithakan:Bendera afrika selatan Afrika Selatan 1 1
Flag of Spain.svg Spanyol 1 2

Rekor[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]