Daesung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Daesung

Latar wuri
Lair 26 April 1989 (umur 25)
Asal Incheon, Koréa Kidul
Génré Hip hop, K-pop, R&B, Rock, trot
Taun aktif 2006-saiki
Label YG Entertainment
Magepokan karo Big Bang
Situs wèb Official Website
Nama Korea
Hangeul 강대성
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Gang Dae-seong
McCune–Reischauer Kang Taesŏng

Kang Daesung (Hangul: 강대성;) yaiku artis saka Koréa Kidul kang lair surya kaping 26 April 1989 uga dikenal minangka D-Lite, bisa uga dadi, host, aktor, lan paling dikenal minangka anggota grup boyband K-Pop Big Bang. Daesung lair ing Itaewon lan sekolah ing KyeongIn High School, nanging metu sakwisé setaun amarga fokus karo Big Bang. Pungkasané, Daesung lulus ujian mlebu perguruan tinggi taun 2008 lan diakoni ing pawiyatan luhur Kyunghee ing Seoul. Kawit debuté, dhéwéké ngrilis tembang solo, kanggo musikal drama What's Up, lan dadi anggota kang tetep ing variety show Family Outing lan talk show Night After Night.

Discografi & Filmografi[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Diskografi Big Bang

Tembang[sunting | sunting sumber]

Tahun Singel Posisi puncak Album
KOR
[1]
2006 "Try Smiling" (Daesung solo) Since 2007
2008 "Look at Me, Gwisun" non-album release
2009 "Big Hit" non-album release
2010 "Cotton Candy" 1 non-album release
2011 "Baby Don't Cry" 3 Tonight
"Lunatic" non-album release
2012 "Wings" 8 Alive

Tembang paling anyar & kolaborasi[sunting | sunting sumber]

Tahun Judul Posisi puncak Album
KOR
[1]
2007 "Now We" (Nemo Ft. Daesung)
2008 "Family Day" (dengan Family Outing cast) non-album release
2010 "How Did We Get" (Lee Hyori Ft. Daesung) H-Logic
"—" denotes releases that did not chart or were not released in that region.

Drama[sunting | sunting sumber]

Taun Irah-Irahan Paraga Cathetan
2011 What's Up Ha Do Sung Paraga utama

Variety Show[sunting | sunting sumber]

Taun Irah-Irahan
2008-2009 Show! Music Core
2008-2010 Family Outing Season 1
2010-2011 Night After Night

Musik[sunting | sunting sumber]

Taun Irah-Irahan
2008 Cats (versi Korea)

Pilm[sunting | sunting sumber]

Taun Irah-Irahan
2010 Sammy's Adventure: The Secret Passage (subbing versi Korea)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b "Gaon Chart Search: Park Bom" (in Korean). Gaon Chart. Korea Music Content Industry Association. http://gaonchart.co.kr/main/section/search/list.gaon?Search_str=%EB%B0%95%EB%B4%84&x=0&y=0. Retrieved November 6, 2010.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Big Bang Cithakan:YG Entertainment


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daesung&oldid=879586"