Curcuma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Curcuma
Curcuma zedoaria
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Monokotil
(unranked): Commelinids
ordo: Zingiberales
kulawarga: Zingiberaceae
Subkulawarga: Zingiberoideae
Suku: Zingibereae
Genus: Curcuma
L.
Spesies

Pirsani tèks

Curcuma (Cúr-cu-ma) iku sawijining genus saka watara 80 spesies sing mlebu kulawarga tanduran Zingiberaceae kayata spesies kunir lan Tulip Siam. Jeneng Curcuma asalé saka basa Arab kurkum (كركم) tegesé "kunir". Wiwit perakatin genus Curcuma déning Linnaeus taun 1753 watara 130 spesies wis dijelaské tekan saiki. Sapérangan dheskripsi spesies sing tanpa diagnosis Latin utawa spesimen jenis, njalari status sah saka akèh spesies nyubriyani lan tetep ora cetha.

Spesies[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Curcuma ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Curcuma&oldid=867606"