Cucut ronggeng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cucut Ronggeng
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Chondrichthyes
Subkelas: Elasmobranchii
ordo: Carcharhiniformes
kulawarga: Sphyrnidae
Genus: Eusphyra
Gill, 1862
Species: E. blochii
Jeneng binomial
Eusphyra blochii
(Cuvier, 1816)
Wilayah sebaran
Sinonim

Zygaena latycephala van Hasselt, 1823
Zygaena laticeps Cantor, 1837

Cucut ronggeng (Eusphyra blochii) yaiku sawijine jinis cucut martil, suku Sphyrnidae. Ing basa Inggris ditepungi kanthi jeneng winghead shark, amargi ‘martil’ ing endhase amba saengga memper karo swiwi. Spesies iki dadi siji-sijine anggota marga Eusphyra. Kagolong hiu cilik kang ora mbebayani, cucut ronggeng kalebu iwak komersil ing saperangan gedhe area sebarane.

Titenan kang utama saka cucut ronggeng yaiku anane 'martil' ing endhase ("cephalofoil") kang ukurane sempit lan dawa, kang mbedakake karo jinis-jinis cucut martil liyane. Ambane cephalofoil iki nganti 40-50% dawa awak cucut ronggeng, saka ndhuwur katon kaya wujud swiwi utawa pucuk gendhewa, kanthi tonjolat cilik ing ngarep irunge. Ora kaya cucut martil liyane (marga Sphyrna), irung cucut ronggeng iki mapan rada nengah ing cephalofoil.


Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Simpfendorfer (2003). Eusphyra blochii. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 11 May 2006.

id;Cucut ronggeng

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cucut_ronggeng&oldid=834382"