Cristian Gonzálés

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cristian Gonzálés
Cristian Gonzales.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak Cristian Gérard Alfaro Gonzáles
Tanggal lair 30 Agustus 1976 (umur 38)
Papan lair Flag of Uruguay.svg Montevideo, Uruguay
Dhuwur 1.77 m (5 ft 10 in)
Posisi pamain Penyerang tengah
Informasi klub
Klub saiki Persisam Samarinda
Nomer 99
Karir remaja
19901995 Defensor Sporting
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1995–1997
1997–1999
1999–2000
2000–2003
2003–2005
2005–2008
2008–2009
2009–2010
2010–
Sud America
Huracán Corrientes (pinjaman)
Sud America
Deportivo Maldonado
PSM Makassar
Persik Kediri
Persib Bandung (pinjaman)
Persib Bandung
Persib Bandung
1 (0)
3 (0)
12 (1)
22 (1)
26 (27)
83 (88)
16 (14)
38 (32)
Tim nasional
2010samenika Flag of Indonesia.svg Indonesia 9 (6)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 30 Desember 2010


Cristian Gérard Alfaro Gonzáles (lair ing Montevideo, Uruguay, 30 Agustus 1976; umur 38 taun) inggih menika salah satunggalipun pemain bal-balan saking Indonesia ingkang gadhah posisi minangka penyerang tengah utawi penyerang tunggal.[1]. Saderengipun dados warga negara indonesia, piyambakipun menika warga negara Uruguay, ananging wiwit 1 November 2010, piyambakipun resmi dados warga negara Indonesia.[2] Samenika Gonzáles main wonten ing klub bal Arema.[3] Awit 21 November 2010 panjenenganipun mlebet timnas Indonesia.[2]

Profil[sunting | sunting sumber]

Cristian menika kalebet salah satunggaling penyerang ingkang paling mbebayani ing sadangunipun sejarah kompetisi bal-balan Indonesia.[2] Kasaenanipun ing bab nendhang, nglebetaken bal, visi permainan, fisik, lan sundhulan menika dados andhalanipun.[2] Wekdal main ing Uruguay, piyambakipun dados gelandang serang. Ananging prodhuktivitasipun kirang sanget saéngga piyambakipun lajeng hijrah dhateng PSM Makassar kanthi status bebas transfer, lan pikantuk posisi minangka panyerang. Miturut Badan Liga Indonesia ing musim 2006, piyambakipun dados pemain paling awis ing Liga Indonesia kanthi bayaran 1,2 Milyar [4] Tanggal 21 November 2010 Cristian Gonzales miwiti main dados anggota timnas sepak bola Indonesia nglawan Timor Lésté, lan langsung nglebetaken kalih gol. [5] Salajengipun, piyambakipun mlebet tim inti Timnas Indonesia ing Piala Suzuki AFF 2010.[2] Sasampunipun nggarwa kaliyan pawestri Indonesia ingkang asmanipun Eva Nurida Siregar, piyambakipun pikantuk paspor Indonesia. Cristian lan Eva Gonzales pikantuk kalih momongan Fernando lan Florencia. Piyambakipun ugi kagungan putra saking. Cristian mlebet agami Islam ing taun 2003 lan gantos nami Mustafa Habibi.[2]

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Individu[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Cristian Gonzales(dipunakses ing tanggal 18 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f Profil singkat Christian Gonzales (dipunakses ing tanggal 18 Juni 2011)
  3. ^ [1](dipunakses ing tanggal 9 Maret 2013)
  4. ^ BOLA Edisi 1652, 2006.
  5. ^ "El Loco" Dua Gol, Indonesia Bantai Timor Leste 6-0(dipunakses ing tanggal 18 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]