Cornelis Speelman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Foto Cornelis Speelman

Cornelis Janszoon Speelman (Rotterdam, 3 Maret 1628 - Batavia, 11 Januari 1684), iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 14. Dhèwèké maréntah antara taun 16811684.

Speelman dadi misuwur amarga bisa ngrebut Surabaya saka Mataram lan Trunajaya.

Lihat pula[sunting | sunting sumber]

Jabatan pamaréntahan
Didhisiki déning:
Rijkloff van Goens
Gubernur-Jenderal Hindia-Belanda
1681-1684
Diganti déning:
Johannes Camphuys
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cornelis_Speelman&oldid=859611"