CorelDRAW

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
CorelDraw
CorelDRAWX7logo.svg
Versi rilis terbaru X7 / 27 Maret 2014
Sistem operasi Windows
Jenis Disain Grafis Vektor Image Editor Desktop Publishing
Lisènsi License
Situs web http://corel.com

CorelDraw yaiku editor grafik vektor kang dikembangake déning Corel, ing salah sawijining parusahaan pirangti lunak kang dumunung ana ing Ottawa, Kanada. Versi CorelDRAW X5 digawe ing tanggal 23 Februari 2008. CorelDRAW diwiwiti uga dikembangake tumuju ing sistem operasi Windows 2000 lan sajinisé. Versi CorelDRAW kanggo Linux lan Mac OS uga dikembangake, nanging nemui maslah banjur dimandegake karana ing pasaran ora nduweni payu.

Versi CorelDRAW X5 ndhuweni pamor anyar uga tambahan aplikasi anyar kang ora ana ing aplikasi ing CorelDRAW versi sadurungéé. Kawiwitan aplikasi kang paling anyar, ing antarané Quick Start, Table, Smart Drawing Tool, Save as Template, lan sapanunggalé.

Fasilitas Dasar CorelDRAW[sunting | sunting sumber]

Quick Start[sunting | sunting sumber]

Kapisanan piranti lunak CorelDRAW diaktifake sistem kang nampilake kotak dialog welcome. Jroning kotak dialog, metu lembar proses kang bisa diaktifake, antara liya:

  • quick start: aplikasi kang bisa biyantu minangka ngampangake lan nyiapake lembar kanggo ngerencanakake grafis anyar utawa ngubah rancangan grafis kang bisa uga kanggo mbukak garapan utawa disain sadurungé.
  • what’s new: aplikasi kang mbabarake utawa njelasake sakabehané fasilitas anyar kang ana ing jroning piranti lunak CorelDRAW.
  • learning tools: piranti kang ndhuweni mupangat ngampangake sakabehanépiranti lunak CorelDRAW tumuju nyinaoni fasilitas kang kababar
  • galeri: galeri digunakake minangka ndolani untuk situs komunitas panganggo CorelDRAW. Jroning situs kasebat kapengkar dumadi rancangan grafis kang profesional tumuju cara-cara migunakake piranti lunak CorelDRAW.
  • updates: aplikasi kang digunakake kanggo ndolani situs resmi piranti lunak CorelDRAW minangka kaperluan kanggo disain. Salahsijiné yaiku, kanggo nganyarake modhel sistem CorelDRAW.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Chandra K., Ian, Desain Kreatif dengan CorelDRAW X4, (Jakarta: PT Gramedia, 2009).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=CorelDRAW&oldid=882253"