Copa Airlines

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
salah sijine Embraer 190 dan pesawat Copa Airlines lainnya di hub di Bandar Udara Internasional Tocumen.
Copa Airlines
250px
IATA ICAO Kode panggil
CM CMP COPA
Didegaké 1947
Hub
Kutha fokus
Program frequent flyer OnePass
Lounge penumpang Presidents Club
Aliansi Star Alliance (pertengahan 2012)
Ukuran armada 51
Kutha tujuan 46
Perusahaan induk Copa Holdings, S.A.
Slogan perusahaan Jalur langsung terbesar untuk menghubungkan Amerika/The most direct way to connect with the Americas
Kantor pusat Panama City, Panama
Wong wigati Pedro Heilbron (CEO)
Victor Vial (CFO)
Situs web www.copaair.com

Compañía Panameña de Aviación, S.A., beroperasi minagka Copa Airlines,[1] yaiku salah sijiné maskapai penerbangan kang berbasis ing Panama City, Panama,[2] lan nglayani minangka maskapai penerbangan nasional Panama. Basis utama operasiné dilakukaké ing Bandar Udara Internasional Tocumen, ing ngendi deweke ngoperasikaké sekitar 148 penerbangan padinan kanti jadwal tumuju 46 destinasi ing 24 negara ing Amerika Utara, Amerika Tengah, Amerika Selatan lan Karibia.[3]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Tahun ekspansi[sunting | sunting sumber]

Copa Airlines 737-700WL ing salah sijine garbarata ing Bandar Udara Internasional Tocumen, Panama City, Panama.

Ekspansi dilanjutake nalika dekade 1990an, kanti layanan kang dimulai tumuju Buenos Aires, Argentina; Santiago, Chili; Bogotá, Kolombia; Havana, Kuba; Guayaquil, Ekuador; Lima, Peru; Mexico City, Meksiko; Caracas, Venezuela; lan kota penting Amerika Latin liyane.

nalika tahun 1998, Continental Airlines tuku 49% saham maskapai, nandakake dimulaine aliansi pemasaran lan operasi komprehensif. nalika 19 Mei 1999 Continental ningkatake kepemilikan sahame nganti dadi 51%. Awit wektu iku, maskapai ngadopsi logo lan corak pesawat kang meh pada karo Continental sajrone usaha kanggo ngtonake aliansi deweke, lan berpartisipasi sajrone program frequent flyer OnePass. Nanging, sajrone hubungan kanti penawaran saham perdana nalika Desember 2005, Continental ngurangi investasine saka 49% dadi sekitar 27.3% lan sakwise penawaran kang dilakoke nalika tahun 2006, Continental bnjur nekan investasine nganti asekitar 10.0%.[4]

nalika tahun 2000, Copa Airlines mbukaK layanan penerbangan tumuju Los Angeles, Cancún, Lan Orlando, bebarengan uga penerbangan tumuju São Paulo; tahun 2001 maskapai mulai mabur tumuju Quito, Ekuador. nalika tahun 2004 maskapai mulai layanane tumuju Bandar Udara Internasional John F. Kennedy ing New York City. Diumumake juga nalika wulan Agustus tahun kang pada yen deweke mbukak aliansi codeshare kanti maskapai Meksiko, Mexicana de Aviación, kang kalangsung nganti tahun 2007.

nalika 1 Juni 2005, Copa ngumumake yen wis tuku 90% saham saka maskapai penerbangan domestik Kolombia AeroRepública, kang wis luwih awal ngumumake bakal mbukak perjanjian codeshare karo deweke. Maskapai uga ngumumake rencanane kanggo gawe AeroRepública dadi maskapai penrbangan paling gedhe kapindo ing Kolombia. Rencanane yaiku kanti ningkatake destinasi domestik, nglakoakek modernisasi armada, lan mulai destinasi internasional pertama maskapai kasebut. Pirang-pirang dina sebajure Copa Airlines diumumake minagka salah siji saka papat anggota anyar saka aliansi SkyTeam, kang dikira kira arep gabung nalika wulan September 2007.[5]

nalika 15 Desember 2005, Copa Holdings, S.A., salah sijine perusahaan panyekel saham saka Copa Airlines, mulai salah sijine IPO kanti akehe 14 yuta lembar ing New York Stock Exchange lan dadi maskapai penerbangan Amerika Latin kapapat kang ngadol sahame ing bursa efek. Telu maskapai liyane yaiku LAN Airlines saka Chili lan maskapai Brazil, Gol Transportes Aéreos lan TAM Linhas Aéreas.

nalika 16 Juli 2009, maskapai penerbangan Panama Copa Airlines ngumumake pesenan pasti kanggo 13 Boeing 737-800 kang bakal dikirimake kanti penanda khas Boeing kang anyar, "Sky Interior".[6]

nalika tahun kang pada, pCopa Airlines nambah 2 Boeing 737-800. Rencanane yaiku nampa 9 pesawat maneh nalika tahun 2010, ing ngendi 2 diantarane wis dikirimake.

nalika 1 September 2010, Copa Airlines mastikake bakal memulai layanan tumuju St. Maarten nalika 18 Desember 2010. Penerbangan bakal dilakokake langsung sakaPanama City, Panama, nglayani pulo kasebut kaping 2 sajrone seminggu. salah sijine pesawat Boeing 737-800 bakal digunakake kanggo penerbangan iki.

nalika 10 November 2010, Copa Airlines akhire gabung karo Star Alliance nalika pertengahan 2012 kanggo ketemu karo kanca tuanya, Continental Airlines lan dadi maskapai penerbangan Panama pertama kang gabung karo Star Alliance.

nalika 30 November 2010, Copa Airlines lan Boeing ngumumake tuku 22 pesawat Boeing 737-800, direncanakake bakal dikirim nalika tahun 2015 lan 2018, kanti opsi kanggo tuku sepuluh maneh Boeing 737-800, kanti rega sekitar $1.7 milyar. Iki arupa pesanan pesawat paling gedhe sajroe sejarah Copa.[6]

Gelar lan penghargaan[sunting | sunting sumber]

  • November 2002: Penghargaan Regionalisasi Terbaik di Amerika Latin, PODER Magazine, Booz, Allen & Hamilton dan Egon Zehnder International.[7]
  • Desember 2002: Penghargaan "Wisatawn tanpa Batas", Federasi Kamar Turisme Amerika Tengah.[7]
  • April 2003: Penghargaan "Maskapai Berkembang Tahun Ini”, AirFinance Journal.[7]
  • April 2004: Penghargaan "Maskapai Penerbangan Plaling apik" ing Amerika Tengah, Meksiko, dan Karibia, Skytrax.[7]
  • Juni 2004: 25 Menehi Pekerjaan paling apik ing Amerika Latin, Majalah América Economía.[7]
  • Juni 2005: Penghargaan "Maskapai Penerbangan Terbaik" dan "Layanan Dalam Pesawat Terbaik" di Amerika Tengah, Meksiko, dan Karibia, Skytrax.[8]
  • Juni 2006: Penghargaan "Maskapai Penerbangan Terbaik" dan "Awak Kabin Terbaik" di Amerika Tengah, Meksiko, dan Karibia, Skytrax.[9]
  • Oktober 2006: 10 Pemberi Pekerjaan Terbaik di Amerika Latin, Majalah América Economía.[10]

Destinasi[sunting | sunting sumber]

Copa Airlines saiki mabur tumuju 45 destinasi ing 24 negara ing Amerika Utara, Amerika Tengah, Amerika Selatan lan Karibia.

Perjanjen Codeshare[sunting | sunting sumber]

Copa Airlines duweni perjanjen codeshare karo maskapai kaya ing ngisor iki:
(Daftar ini tidak meliputi anggota Star Alliance)




Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Terms and Conditions." Copa Airlines. Retrieved on January 31, 2011.
  2. ^ "2008 Annual Report (Form 20-F)." Copa Airlines. 3/182. Retrieved on January 31, 2011. "Avenida Principal y Avenida de la Rotonda, Costa del Este Complejo Business Park, Torre Norte Parque Lefevre, Panama City Panama (Address of Principal Executive Offices)"
  3. ^ "Copa Holdings, S.A. Files Annual Report Form 20-F". Yahoo Finance. 2007-07-02. http://biz.yahoo.com/prnews/070702/mxm001.html?.v=81--.[pranala nonaktif]
  4. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng US
  5. ^ La Prensa (In Spanish)
  6. ^ a b "Copa Airlines firms orders". July 2009. http://www.copaair.com/nuestraempresa/noticias/noticia.aspx?id=176&lang=en.
  7. ^ a b c d e "Copa Airlines Awards/Honours". Copa Airlines - Our History. Archived from the original on 2007-06-21. http://web.archive.org/web/20070621044100/http://www.copaair.com/html/user/default.aspx?PageId=1.Kaunduh 27/1/13
  8. ^ "World Airlines Awards 2005". Archived from the original on 2007-05-29. http://web.archive.org/web/20070529191026/http://www.airlinequality.com/2005/airline-05-regional.htm.Kaunduh 27/1/13
  9. ^ "World Airlines Awards 2006". Archived from the original on 2007-07-04. http://web.archive.org/web/20070704152829/http://www.worldairlineawards.com/Awards-2006/ResultsFull.htm. Retrieved 2007-07-05.
  10. ^ "Copa Airlines Again Named to List of 'Best Employers in Latin America'". RedOrbit. http://www.redorbit.com/news/business/705243/copa_airlines_again_named_to_list_of_best_employers_in/index.html.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Anggota Star Alliance
Air Canada | Air New Zealand | ANA | Asiana Airlines | Austrian Airlines
bmi | LOT Polish Airlines | Lufthansa | SAS | Singapore Airlines
Spanair | TAP Portugal | Thai Airways | United Airlines | US Airways | Varig

Anggota regional: Adria Airways | Blue1 | Croatia Airlines
Anggota mangsa ngarep: South African Airways | Swiss

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Copa_Airlines&oldid=835659"