Copèt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Copet kang lagi tumindak

Nyopet yaiku tumindak colong-jupuk barang duweke liyan, kanthi njupuk barang kang nduweni aji (umpamane dhuwit, dompet, jam tangan, henpon, lsp) kang digawa wong liya, nanging tanpa dimangerteni wong sakiwa tengene. Umume copet nindakake lelakone ing papan kang rame lan akeh wong, kayata ing tengah pasar, terminal utawa ing ndhuwur bis. Amarga kapinterane njupuk barang tanpa dimangerteni wong sakiwa tengene, akeh-akehe wong kang kecopetan mangerti yen barange wis ilang sawetara wektu sawise kecopetan.

Copet dadi sawijining tumindak kriminal kang lumrahe tinemu ing kutha.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Copèt&oldid=834350"