Commelinales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Commelinales
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Commelinales
Suku

pirsani tèks.

Commelinales iku salah siji bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad commelinids (”core monocots”), monocots miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Commelinidae, kelas Liliopsida.

Ana limang suku tetanduran sing kagabung ing jeroné miturut sistem APG II:

Jroning Sistem Cronquist Commelinales anggotané Commelinaceae lan telung suku sing jroning sistem APG II dilebokaké sajroning Zingiberales.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Commelinales&oldid=822019"