Command Prompt (Windows)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sketsa cmd.exe

cmd.exe yaiku baris parentah panerjemah ing OS/2, Windows CE lan Windows NT kanthi basis sistem operasi (kagolong Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003 lan Windows Server 2008). Kang arupa analog saka COMMAND.COM jronong MS-DOS lan sistem Windows 9x utawa saka Unix shell kang minggunakake sistem Unix-like.

Command Prompt (executable cmd.exe yaiku command-line interpreter kang ana ing Microsoft jroning OS / 2, Windows CE lan jroning sistem operasi Windows NT-based (kagolong uga Windows, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 lan Windows Server 2008). Babagan analog COMMAND.COM minangka MS-DOS lan Windows 9x (samana uga bisa kasebut MS-DOS Prompt), sistem, utawa Unix Shell kang miggunakake sistem Unix-like.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Windows commands Cithakan:Komponen Windows