Coffea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Coffea
Coffea arabica
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Gentianales
kulawarga: Rubiaceae
Genus: Coffea
L.
Spesies

Coffea arabica - Kopi arabica
Coffea benghalensis - Kopi Bengal
Coffea canephora - Kopi robusta
Coffea congensis - Kopi kongo
Coffea excelsa - Kopi liberia
Coffea gallienii
Coffea bonnieri
Coffea mogeneti
Coffea liberica - Kopi liberia
Coffea stenophylla - Kopi Sierra Leon

Coffea iku marga tetanduran sing asilé antara liya awujud wiji kopi sing dadi bahan dhasar ombènan wédang kopi. Genus iki nduwèni watara 100 spesies, nanging saka 100 spesies iku mung loro sing nduwé aji tumrap dedagangan, yaiku C. canephora (ngasilaké kopi robusta) lan C. arabica (ngasilaké kopi arabika). Sawetara jinis liya uga dianggo minangka bahan campuran kanggo aroma, kayata C. excelsa lan C. liberica.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Coffea&oldid=829771"