Cocor Bèbèk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cocor bebek
Reproduksi vegetatif Kalanchoe pinnata
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Saxifragales
kulawarga: Crassulaceae
Genus: Kalanchoe
Section: Bryophyllum
Species: K. pinnata
Jeneng binomial
Kalanchoe pinnata
(Lam.) Pers.
Sinonim

Bryophyllum pinnatum (Lam.) Oken , Bryophyllum calycinum

Cocor Bebek utawi Kalanchoe pinnata inggih punika salah satunggalipun jinis tanduran ingkang saged dipundadosaken pethetan. Cocor Bèbèk saged dipun kembangbiakaken kanthi sekar. Sanesipun dados pethetan, Cocor Bèbèk gadhahi manfaat kangge kasarasan. Kathah tetomba tradisional ing Indonesia kang ngginakaken Cocor Bèbèk kangge nambani pinten-pinten penyakit.

Klasifikasi Cocor Bèbèk[sunting | sunting sumber]

Klasifikasi saking tanduran Cocor Bèbèk inggih punika:

  1. Asma Latin: Kalanchoe pinnata
  2. Asma Indonesia: Cocor Bebek
  3. Kingdom: Plantae (tanduran)
  4. Subkingdom: Tracheobionta (tanduran pembuluh)
  5. Super Devisi: Spermatophyta ( ngasilaken wiji)
  6. Divisi: Magnoliophyta (ngasilaken kembang)
  7. Kelas: Magnoliopsida (keping kalih utawi dikotil)
  8. Sub Kelas: Rosidae
  9. Ordo: Rosales
  10. Famili: Crassulaceae
  11. Genus: Kalanchoe
  12. Spesies: Kalanchoe waldheimii. Raym, Hamet, lan H. Parrier[1]

Kandungan Cocor Bèbèk[sunting | sunting sumber]

Kandhutan Cocor Bèbèk kang gadhahi manfaat kangge nambani penyakit inggih punika:

  1. Asam lemon
  2. Asam apel
  3. Vitamin C
  4. Glukoside
  5. Tanin
  6. Bryophyllin A utawi kasebut senyawa anti tumor

Khasiat saking Cocor Bèbèk[sunting | sunting sumber]

Khasiat saking Cocor Bèbèk inggih punika saged nambani penyakit infeksi, peradangan, hipertensi, batu ginjal, lan rematik.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)www.plantamor.com(dipuntingali tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ (id)www.detikhealth.com(dipuntingali tanggal 18 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cocor_Bèbèk&oldid=831981"