Coca-Cola

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Coca-Cola
Coca-Cola logo.svg
Tipe Soft drink (Cola)
Pabrik The Coca-Cola Company
Negara asal United States
Wiwit digawé 1886
Color Caramel E-150d
Flavor Cola, Cola Green Tea, Cola Lemon, Cola Lemon Lime, Cola Lime, Cola Orange and Cola Raspberry.
Varian See Brand portfolio section below
Prodhuk kagandhèng Pepsi
Irn Bru
RC Cola
Cola Turka
Zam Zam Cola
Mecca-Cola
Virgin Cola
Parsi Cola
Qibla Cola
Evoca Cola
Corsica Cola
Breizh Cola
Afri Cola

Coca-Cola iku sawijining ombènan limun tanpa alkohol mawa gas karbon sing didol ing toko, restoran, lan mesin dodolan ‘’vending machine’’ sacara internasional. The Coca-Cola Company ngeklim yèn ombènan iki didol ing luwih saka 200 negara.[1] Coca Cola diprodhuksi déning ‘’The Coca-Cola Company’’ ing Atlanta, Georgia, lan kerep dicekak mung nganggo jeneng Coke (sawijining mèrk kadhaftar saka The Coca-Cola Company ing Amérika Sarékat wiwit 27 Maret, 1944) utawa (ing negara-negara Eropah lan Amérika) minangka cola utawa pop.[2] Wiwitané diangkah minangka sawijining patèn obat nalika ditemokaké ing pungkasan abad ka-19 d’ening John Pemberton, Coca-Cola diangkat déning pebisnis Asa Griggs Candler, sing taktik pemasarané nggawa Coke dadi dominan ing pasar ombènan donya ing abad-20.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Prodhuksi[sunting | sunting sumber]

Bahan-bahan[sunting | sunting sumber]

  • Banyu mawa gas karbon
  • Gula (sukrosa utawa sirup fruktosa saka jagung gumantung negara asal)
  • Kafèin
  • Phosphoric acid v. Caramel (E150d)
  • Perasa alami[1]

Siki kalèng Coke (12 fl ounces/355ml) ngandhut 39 grams karbohidrat (saka gula, watara 10 séndhok tèh.[2]), 50 mg sodium, 0 grams lemak, 0 grams potassium, lan 140 kalori.[3]

Pengaruh marang kaséhatan[sunting | sunting sumber]

Studi nuduhaké "soda lan ombèn legi minangka sumber utama kalori jroning panganané wong Amérika",[4] akèh ahli nutrisi sing mrayogakaké yèn Coca-Cola lan ombèn limun liyané bisa mbebayani yèn kakèhan dikonsumsi, utamané marang bocah cilik ndadèkaké konsumsi ombèn limun minangka saingan tinimbang tambahan marang kaseimbangan panganan/ombènan. Studi nuduhaké yèn sing ngombé ombèn limun sacara régulèr ngalami asupan kalsium, magnesium, ascorbic acid, riboflavin, lan vitamin A luwih sithik.[5] Ombènan iki uga dikritik amarga migunakaké caffeine, sing bisa nuwuhaké ketagihan.[6]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Coca-Cola&oldid=883195"