Cleopatra Stratan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cleopatra Stratan

Latar wuri
Alias Cleo
Lair 6 Oktober 2002 (umur 11)
Asal Chişinău, Moldova
Génré Folk, Pop
Taun aktif 2006 - present
Label Cat music


Cleopatra Stratan lahir 6 Oktober 2002 wonten Kishinev, Moldova. Penyanyi saking Moldova-Romania, Pavel Stratan inggih punika bocah paling alit kang sukses komersial dados penyanyi ing tahun 2006 kanthi album La Vârsta De Trei Ani (umur 3 tahun). Cleopatra pikantuk rekor dados artis paling alit ingkang tampil live 2 jam ing ngajeng penonton, seniman ingkang paling ageng bayaranipun, artis paling alit kang nampa penghargaan MTV lan artis cilik kang gadhahi #1 hit ing salah satunggalipun negara (“Ghita” ing Singles Chart Romania) [1].[1]. Cleopatra sampun konser lan sukses wonten negeri Sakura Jepang. Album kapisan Cleopatra dados langkung saking 150 ewu keping ing Romania, wulan Desember wekdal musim panas.[2]. saking terkenal Cleopatra dipunusulaken daftar wonten Guiness Book of Records dados penyanyi kang paling alit ingkang gadhahi album piyambak lan ngelajengaken konser wonten panggung.[3]. Sinaosa makaten sekolah Cleo langkung wigati lan langkung dipunwigatosaken dening Pavel, bapakipun Cleo, pramila Cleo istirahat rumiyin saking nyanyi amargi langkung ngawigatosaken sekolah.[4].

Sajarahipun Dados Penyanyi[sunting | sunting sumber]

Pavel Stratan, bapakipun Cleopatra, wonten ing studio rekaman kaliyan Cleopatra kang umuripun tasih 3 tahun. Cleopatra mendhet mikrofon lan nembang kaliyan Pavel. Sedaya tiyang sami mlongo lan kaget, lajeng tiyang-tiyang kala wau langsung ngrekam. Irah-irahan lagunipun inggih punika “mama”. Sesampunipun punika, Cleopatra nyanyi Maldova-Pavel, ingkang rekamanipun dados album lan konser. Ing tahun 2006, hits kang paling laris inggih punika lagu “Ghita”. Ing clip video punika Cleopatra nembang lagu kang ateges wonten tiyang kang diremeni dening asma Ghita (asma saking Rumania arupa “George”. Ananging nalika wawancara wonten kagamblangan, “Ghita” puniku ateges keremenan, takdir, lsp. [5]. Lagu Ghita ingkang misuwur punika dipuntranslate wonten basa Italia, Spanyol, Portugis, Prancis, lan basa Inggris.[6]. Sanesipun puniku Clepatra misuwur kanthi lagu Numar Pan La Unu, Zunea Zunea, Mos Craciun, Cutu, Noapte Buna, lan Mama.[7]

Album[sunting | sunting sumber]

Album saking Cleopatra inggih punika:

  • La vârsta de 3 ani 2006
  1. Ghiţă 3:17
  2. Cuţu 3:03
  3. Te-am întâlnit 2:38
  4. Şansa 2:22
  5. Noapte bună! 3:54
  6. Surprize 3:23
  7. Număr pân' la unu 2:45
  8. Mama 3:58
  9. De ce? 4:15
  10. Zuzu-zuzu 2:08
  11. Oare cât? 2:01
  12. Pasărea pistruie 3:44
  1. Zunea-Zunea 2:59
  2. Elefantul şi furnica 3:04
  3. Lupul, iezii şi vizorul 4:17
  4. Vino, te aştept 3:00
  5. Căţeluş cu părul creţ 3:28
  6. Dăruieşte 3:45
  7. Gâşte-gâşte 2:43
  8. Melc-melc 2:42
  9. Refrenul dulcilor poveşti 3:00
  10. Va veni o zi-ntr-o zi 3:27[8]
  1. Domn, Domn, sa-naltam (Lord, Lord Be Blessed) 3:10
  2. Ingerii soptesc (Angels Whisper) 3:38
  3. Steaua sus rasare (The Star Rises Up) 2:44
  4. Deschide usa, Crestine (Open The Door, Christian) 5:33
  5. A venit, a venit iarna (The Winter Has Come) 3:41
  6. La Betleem colo-n jos (Down There In Bethlehem) 3:02
  7. Intr-un miez de noapte (In A Midnight) 3:50
  8. Leru-i Doamne (Oh Lord) 4:19
  9. Florile dalbe (White Flowers) 3:04
  10. Seara de Craciun frumos (Beautiful Christmas Night) 4:23
  11. Astazi s-a Nascut Hristos (Christ Was Born Today) 2:42
  12. Maria si Iosif colinda (Mary And Joseph Wander) 3:04[9]

Salah Satunggale Lirik Lagu Cleopatra Ghit[sunting | sunting sumber]

Hainita sta in cui
Afara soare nu-i
Nimic nu-i bun de cand
Ma gandesc la Ghita
Dar Ghita nu-i in sat
Eu m-am interesat
Imi pare ca-i plecat
Dupa granita…
Greu, tare mi-i de greu,
Vreau, da nu stiu ce vreau;
Stiu ca si tu ma placi
Spune, Ghita, ce tu taci?
Ori vina ori ti du
Ori spune da ori nu
Eu te rog nu ma-nerva
Ghita ce-i cu viata ta?

REF: Ghita, te-astept diseara la portita
Langa portita de la scoala
Vino da numa nu vini cum vii tu
De obicei cu mana goala
Cine te mai asteapta ca si mine
O seara intreaga numai pe tine.
Ghita, arata-mi tu o fata care
Sa te iubeasca asa de tare!

Ghita, te-astept diseara la portita
Langa portita de la scoala
Vino da numa nu vini cum vii tu
De obicei cu mana goala
Cine te mai asteapta ca si mine
O seara intreaga numai pe tine.
Ghita, arata-mi tu o fata care
Sa te iubeasca asa de tare!

Ghita, te-astept diseara la portita
Langa portita de la scoala
Vino da numa nu vini cum vii tu
De obicei cu mana goala
Cine te mai asteapta ca si mine
O seara intreaga numai pe tine.
Ghita, arata-m[10]

Lirik lagu Ghita versi Inggris[sunting | sunting sumber]

My coat is on the hook
The sun seems to be doomed
And nothing’s really good.
I often think of Ghita…
But Ghita’s not in town
I know, I’ve asked around
It seems that he is gone
To get provisions…
Hard, it has been very hard
Want, but don’t know what I want
Of me, I know you too are fond…
Tell me, Ghita what is up?
Or come, or please go
Or tell me what to do
So please, don’t make me mad
Ghita, what’s up in your life?
Ghita, I’ll wait for you my dear
Ghita
Tonight, at our place, do come,
But when you come don’t come as you do…
Usually, empty handed, who else
Is gonna wait for you as I do?…
A whole night, just for you my
Ghita?
Show me just one other girl who
Can love you as much as I do!
Ghita, I’ll wait for you my dear
Ghita
Tonight, at our place, do come,
But when you come don’t come as you do…
Usually, empty handed, who else
Is gonna wait for you as I do?…
A whole night, just for you my
Ghita?
Show me just one other girl who
Can love you as much as I do!
~#~[11]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)www.indowebster.web.id(dipuntingali tanggal 28 Juni 2011)
  2. ^ (id)woman.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 28 Juni 2011)
  3. ^ (id)okto.silaban.net(dipuntingali tanggal 5 Juli 2011)
  4. ^ (id)bataviase.co.id(dipuntingali tanggal 11 Juli 2011)
  5. ^ (en)[ http://www.last.fm/music/Cleopatra+Stratan www.last.fm/music](dipuntingali tanggal 28 Juni 2011)
  6. ^ (id)gygantium.com(dipuntingali tanggal 7 Juli 2011)
  7. ^ (id)[ http://id.shvoong.com/entertainment/concerts/2175188-cleopatra-stratan-penyanyi-anak-tersukses/ id.shvoong.com](dipuntingali tanggal 10 Juli 2011)
  8. ^ (en)[ http://www.last.fm/music/Cleopatra+Stratan www.last.fm/music](dipuntingali tanggal 28 Juni 2011)
  9. ^ (id)www.indowebster.web.id(dipuntingali tanggal 30 Juni 2011)
  10. ^ (id)lirikbaru.com(dipuntingali tanggal 3 Juli 2011)
  11. ^ (id)www.kaorinusantara.web.id(dipuntingali tanggal 11 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cleopatra_Stratan&oldid=830716"