Cindy Fatika Sari

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cindy Fatika Sari
Lair 18 Desember 1978 (umur 36)
Flag of Indonesia.svg Malang, Indonesia
Pagawéyan penyanyi, aktris, pembawa acara, model
Taun aktif 1992 - sekarang
Garwa Tengku Firmansyah
Anak Tengku Syaira Anataya
Tengku Omar Atalla, dan Tengku Kianu Zimraan (kembar)
Wong tuwa Drs. Faisal Said dan Sri Prawati

Cindy Fatika Sari (lair ing Malang, Jawa Timur, 18 Desember 1978; umur 36 taun) yaiku model, panatacara, bintang pariwara, pemeran sinetron lan penyanyi Indonesia. Deheweke iku wuragil saka 7 sadulur saka pasangan Drs. Faisal Said lan Sri Prawati.[1] Uripé ing donya musik diwiwiti nalika dheweké melu acara Gadis Sampul 1992.[1] Awit menang dadi juwara III ing acara Gadis Sampul kasebut, dheweke asring metu ing majalah remaja.[1]

Wong wadon kang seneng njajal babagan apa kang anyar iki banjur dadi panata cara ing acara Ekspresi pasangané Tengku Firmansyah.[1] Tengku Firmansyah akiré mutusaké kanggo urip bebrayanan karo Cindy nalika tanggal 11 Maret 1999.[1] Saka nikahan kasebut dheweké olih momongan ning taun 2000, anaké kang nomer siji jenenge Tengku Syaira Anataya, lair nalika tanggal 27 Maret 2000, lan si kembar Tengku Omar Atalla lan Tengku Kianu Jimbaran lair nalika tanggal 6 Desember 2003.[1]

Wong wadon lulusan Art Institute of Dallas iki uga nyoba njegur ing donya nyanyi, karo dadi vokalis grup musik Gallery kang dibentuk nalika taun 1998.[1] Ananging grup musik Gallery namung sempet gawe album siji irah-irahé Gallery.[1] Babagan kasebut, ora gawe Cindy mandhek anggoné nyanyi, ing tengah-tengah taun 2002 dheweké ngetokake album solo Kala Kunanti.[1] Nalika tanggal 11 Maret taun 2005 Cindy ngetokake albumé kang kaping loro tajuké A Gift From Heaven.[1] Album kasebut isiné sepuluh tembang aliran pop rock, pitu tembangan ning album kasebut kasil saka ciptaané dhewe.[1] Nanging ing album kasebut ana masalah karo perusahaan rekaman Resswara Musik Indonésia, distributor kang ngurusi albumé Cindy.[1] Cindy lan Tengku uga wis mutusaké kontraké lan bakal ngganti Resswara karo perusahaan liyané.[1]

Ora namung dadi model, presenter lan penyanyi, Cindy uga nyoba kanggo njegur ning seni peran karo mbintangi sinetron, kayata Cerita Cinta, Cintaku Tembus Waktu lan sinetron religiné sing paling anyar judulé Sajadah Cinta.[1]

Nalika taun 2010, dheweké mutusaké kanggo dadi manageré Tengku Firmansyah, garwané dhewe.[2] Amarga dheweké dadi manager saka Tengku, dheweké sering ngurus apa-apa karo uwong-uwong produksi kayata bayaran utawa schedule.[2]

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Sinetron[sunting | sunting sumber]

  • Senja Makin Merah
  • Mutiara Cinta
  • Pencopet Cinta
  • Cerita Cinta
  • Cintaku Tembus Waktu
  • Di Langit Ada Sejuta Bintang
  • Di Atas Sajadah Cinta
  • Pintu Hidayah
  • Hidayah
  • Cinderella
  • Soleha
  • Bawang Putih Bawang Merah
  • Nona Dewa
  • Dewi 3 Sayang
  • OB
  • Jelita(sinetron)
  • Alisa

Album[sunting | sunting sumber]

  • Group : Gallery (1998)
  • Solo : Kala Kunanti (2002) dan A Gift From Heaven (2005)

Pembawa acara[sunting | sunting sumber]

  • Visi Musik
  • Ekspresi
  • Hip Hip Hura
  • Inbox

Iklan[sunting | sunting sumber]

  • Biore (1999)
  • Ponds (2001)
  • Putri (Mustika Ratu) (1997-2001)
  • H&R (1998)
  • Color Box (1995-1997)
  • Indomie (1995)
  • Green Tea Sosro (2006)
  • Pedia Sure (2004)
  • Promina (2003)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)biografi Cindy Fatika Sari dipununduh tanggal 18 September 2011
  2. ^ a b (id)berita Cindy Fatika Sari dipununduh tanggal 18 September 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cindy_Fatika_Sari&oldid=852060"