Cina (disambiguasi)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cina dapat merujuk kepada:

  • Cina minangka dhaérah kabudayan, geografi, lan pemukiman ing Asia Wétan.
  • Bangsa Cina, yaiku wong saka ètnis lan/utawa kabangsan Cina.
  • Républik Rakyat Cina (RRC), sawijining negara sing diadegaké ing taun 1949 lan saiki mréntah dhaérah Cina dharatan, Hong Kong, lan Makau.
  • Républik Cina (ROC), sawijining negara sing diadegaké ing dharatan Cina ing taun 1912 lan pindhah lokasi ing taun 1949, saiki mréntah dhaérah Taiwan, Penghu, Jinmen, Kapuloan Matsu, Kapuloan Pratas, lan sawetara pulo-pulo liyané.
  • Cina Dharatan, iku istilah sing ngarujuk marang area geografis Cina sajabané Dhaérah Administrasi Khusus yaiku Hong Kong lan Makau, lan pulo Taiwan lan kapuloan liyané sing diprintah déning Républik Cina.


Disambig.svg
Iki kaca disambiguasi jeneng panggonan utawa èntitas pulitik (kang kadhangkala asalé saka jeneng uwong) — sawijining pitulung navigasi kanggo ngarahaké menyang artikel kang bener, ing sawetara panggonan utawa èntitas pulitik kang ndarbèni jeneng kang padha. Yèn panjenengan tekan kaca iki liwat pranala saka artikel liya, ana beciké bali menyang artikel kasebut lan ndandani pranalané supaya langsung tumuju panggonan utawa èntitas pulitik kang bener.