Chung Ju-yung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Chung Ju-yung

Chung Ju-Yung (25 November 191521 Maret 2001) kerep nduwéni gandhèng cénéng karo grup Hyundai. [1]Chang Ju-yung dadi salah sijiné pelopor ing globalisasi Korea, mulané dheweké nduwèni peran kang wigati ing sejarah Korea modern.[1]

Chung Ju-Yung lair dadi anaké salah sijiné petani. [1]Dheweké nduwèni sedulur kang cacahé wolu, 6 lanang lan 2 wadon. [1]Chung Ju-Yung lair ing Asan-ri, Songjon-myun,Kangwon-do, pegunungan ing utara Korea. [1] Nalika Chang Ju-yung lair Korea wis dikuwasani pemerintahan Kekaisaran Jepang wiwit taun 1910. [1] Chung Ju-Yung iku anak pambarep ing kluwargané. [1] Bapake ndhidhik Chung Ju-Yung dadi petani. [1]Chung Ju-yung lulus saka sekolah dasar Songjon nalika taun 1931. [1]Nalika sekolah, Chung Ju-Yung nduwé hobi maca surat kabar ing kantor desa. [1] Nalika iku, surat kabaré yaiku harian Dong kang dadi siji-sijiné surat kabar kang bisa ditemokaké ing desané. [1] Lumantar kalawarti iku, Chung Ju-Yung éntuk lowongan kerja ing bidhang konstruksi ing salah sijiné pelabuhan gedhé kang jenengé Chungji, pelabuhan iki manggon ing salah sijiné kutha kang cérak karo dhaérah kang tau dadi wilayahé Uni Soviet. [1]

Chung Ju Yung iku wong kang ngedegaké Hyundai chaebol kang nduwé perusahaan perakitan mobil kang wiwit ngadeg nalika taun 1947. [2] Ing bahasa Korea, tembung "HYUNDAI" tegesé Modern utawa Jaman Saiki, yang selalu update lan nututi perkembangané jaman.[3]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (en)referenceforbusiness.com(dipunundhuh tanggal 15 Agustus 2011)
  2. ^ (en)nndb.com(dipunundhuh tanggal 15 Agustus 2011)
  3. ^ (id)hyundaimobil.co.id(dipunundhuh tanggal 15 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chung_Ju-yung&oldid=831942"