Christopher Lee

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lee in 2013

Christopher Frank Carandini Lee CBE, CStJ (lahir 27 May 1922) yakuwi aktor lan musisi saka Inggris. Lee wiwitane asring main dadi paraga jahat lan kondhang merga perane dadi Count Dracula ing film Dracula ing taun 1958. Perane kang liyane yakuwi Lord Summerisle ing film The Wicker Man (1973), Francisco Scaramanga ing film The Man with the Golden Gun (1974), Count Dooku ing film seri Star Wars, lan Saruman ing film Trilogi film The Lord of the Rings. Miturute, peran sing paling penting yaiku minangka dadi Muhammad Ali Jinnah, pendiri Pakistan ing film Jinnah (1998).[1]

Lee wis main ing 266 film wiwit taun 1948, lan entuk gelar Knight Bachelor utawa kesatria ing taun 2009.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Christopher Lee ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Christopher_Lee&oldid=868892"