Chiune Sugihara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Chiune Sugihara

Foto Chiune Sugihara
Lair 1 Januari 1900
Yaotsu, Jepang
Tilar donya 31 Juli 1986
Fujisawa, Jepang
Pagawéyan Diplomat

Chiune Sugihara (杉原千畝 Sugihara Chiune?, lair ing Yaotsu, Prefektur Gifu, 1 Januari 1900 – tilar donya ing Fujisawa, Prefektur Kanagawa, 31 Juli 1986 kanthi umur86 taun) yaiku sawijining diplomat Jepang kang nyelamatakế ếwonan wong Yahudi ana ing jaman Perang Dunia II nalika dhềwềkế njabat dadi konsul Kekaisaran Jepang ing Lituania.[1][2] Sugihara yaiku sawijining wong kang dikenal ora duwế motivasi liya kejaba kanggo nglakokakế apa kang dianggep bener lan saiki dikenak karo "Schindler Jepang."[2] Chiune Sugihara dilairakế tanggal 1 Januari 1900 ing Yaotsu, daếrah pedếsaan ing Prefektur Gifu saka wilayah Chubu ing Jepang, bapakế jenengế Yoshimizu Sugihara, lan ibunế jenengế Yatsu Sugihara.[2] Sugihara yaiku anak nomer loro saka lima sedulur lanang lan wếdok siji. [2]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chiune_Sugihara&oldid=831848"