Cherrybelle

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cherry Belle

Latar wuri
Alias ChiBi
Asal Flag of Indonésia Jakarta, Indonesia
Génré Pop, dance, electronica
Taun aktif 2011 - samenika
Label Catz Records (2011-Juni 2014) RCM/Blackboard (Juli 2014-samenika)
Situs wèb Situs resmi Cherry Belle
Forum resmi Cherry Belle
Anggota saiki
Angel
Cherly (leader)
Christy
Kezia
Felly
Gigi
Ryn
Steffy
Maia Estianty
Mulan Jameela
Lia Natalia
Tilas anggota
Devi (27 Feb 2011 - 12 Apr 2012)
Wenda (27 Feb 2011 - 12 Apr 2012)

Cherry Belle (dipuncekak ChiBi) inggih menika grup musik saking Indonesia ingkang madheg saking satunggalipun audhisi, ingkang nengenaken talenta sarta swanten, kawasisian mbeksa utawi ngedance, lan ugi penampilanipun rupawan utawi ayu sulistya ing warni.[1] Grup musik menika dipundamel nalika tanggal 27 Februari 2011 lam nggadhahi anggota cacahipun sangang (9) tiyang: Devi Noviaty, Sarwendah Tan, Yefany F, Christy Saura Noela Unu, Jessyca Stefani Auryn, Brigitta Cynthia, Cherly Yuliana Anggraini, Anisa Rahma, lan Margareth Angelina U.T.[1] Sedaya personilipun nggadhahi yuswa kinten-kinten 20 taun lan nggadhahi bakat nyanyi lan nari.[1] Grup menika kainspirasi saking Korean girlband'.[1]

Nami Cherry Belle piyambak asalipun saking tembung Cherry ingkang tegesipun 'manis', lan Belle ingkang tegesipun 'ayu'.[1] Tembung Chibi ingkang asring dipunpajang ing sawingkingipun nama personilipun, menika cekakan saking Cherry Belle, ugi saged nggadhahi teges alit lan lucu.[1]

Personel[sunting | sunting sumber]

Sapunika[sunting | sunting sumber]

Nama
panggung
Nama
lahir
Tanggal lahir Tempat lahir
Steffy Steffany Margaretha Aay 31 Maret 1993 (umur 21) Bandung
Kezia Kezia Karamoy 15 Maret 1993 (umur 21) Jakarta
Angel Margareth Angelina 5 Oktober 1990 (umur 23)
Anisa Anisa Rahma 12 Oktober 1990 (umur 23) Bandung
Christy Christy Saura Noela Unu 26 Desember 1990 (umur 23) Jakarta
Felly Yefani Filliang 21 Februari 1991 (umur 23)
Cherly Cherly Yuliana Anggraini 21 Juli 1991 (umur 23) Pekanbaru
Ryn Jessyca Stefani Auryn 30 Januari 1993 (umur 21) Jakarta
Gigi Brigitta Cynthia 9 Juli 1993 (umur 21)

Mantan[sunting | sunting sumber]

Nama
panggung
Nama
lahir
Tanggal lahir Tempat lahir Tanggal hengkang
Devi Aurelia Devi Novianty 25 November 1987 (umur 26) Bandar Lampung 12 April 2012
Wenda Sarwendah Tan 29 Agustus 1989 (umur 25) Jakarta
Mulan Mulan Jameela 23 Agustus 1979 (umur 35) Garut Juli 2014
IDP Indah Dewi Pertiwi 30 Januari 1991 (umur 23) Bogor
Maya Maia Estianty 26 Januari 1976 (umur 38) Surabaya Juli 2014
Rossa Sri Rossa Roslaina Handiyani 9 Oktober 1974 (umur 39) Sumedang
Lia Lia Natalia 9 Desember 1981 (umur 32) Jakarta Juli 2014
Olivia Maria Olivia Budiman 20 Desember 1989 (umur 24) Surabaya

[2]

Kiprahipun[sunting | sunting sumber]

Cherry Belle ingkang ngusung gaya musik ala girlband K-Pop menika pisanan tampil ing acara Inbox, nalika tanggal 18 Juni 2011.[1] Cherry Belle tampil kanthi single perdana Dilema, ingkang dados hit single saking album Cherry Belle.[1]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

LOVE IS YOU (2011)

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)Cherry Belle dipunundhuh tanggal 25 Februari 2012
  2. ^ (id)Cherry Belle dipunundhuh tanggal 26 Februari 2012

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cherrybelle&oldid=880074"